maanantai 12. elokuuta 2013

Rentouttava viikonloppu Helsingholmissa

Perjantaina irrotimme köydet 19.30 ja suuntasimme Airistolle. Epävakaisesta kelistä huolimatta olimme aivan innoissamme, olihan viimeisestä viiden viikon setistä jo aikaa niinkin paljon, kuin kaksi viikkoa! Vietimme viikonloppua ystäviemme Emilian ja Antin kanssa, jotka huristelivat Tampereelta Turkuun kovassa vesisateessa. Juuri ennenkuin lähdimme, sade kuitenkin onneksemme lakkasi. Pääsimme 8 metrin sivutuulella nopeasti perille ennen pimeää kympiksi illalla. Matkaa kertyi 15 mailia ja purjehdimme sen 2,5 tunnissa.  Rantauduttuamme sade alkoi uudelleen, joten meillä kävi säkä kun emme joutuneet vesisateen uhreiksi. Airistolla pääsimme nauttimaan vielä saunasta. Tuuli yltyi yöksi ja vankasta laiturista huolimatta vene keikkui, sade hakkasi kannelle ja vantit humisi.

Aamulla maailma näytti kuitenkin aivan toiselta. Aurinko paistoi, eikä enää ollut tietoakaan edellisen illan sadepilvistä. Viiden viikon reissumme jälkeen olimme päättäneet, että menemme sinne mihin tuulee, ei mistä tuulee! Keli oli leppoisa; tuuli ehkä hieman hento, mutta aurinko vilkutteli meille välillä pilvien takaa ja mikä hienointa, pääsimme etenemään purjeilla ilman minkäänlaista aikataulua.

Päädyimme Helsingholmiin silittelemään valkoista heppaa, käppäilemään luontoon, katselemaan muita saaren eläinkunnanedustajia (kuten kissoja, koiraa ja kania), syömään mm. lettuja sekä saunomaan ja uimaan. Saimme viimeisen 00-01 saunavuoron, joten pääsimme myös yöuinnille.

Helsingholm on ihana paikka, jos haluaa rauhoittua saaristossa ja lounnon helmassa. Eläinten lisäksi siellä on luontopolku, myytävänä mm. kalaa sekä yksityissauna jota voi varata. Suurin osa paikoista on ankkuripaikkoja, mutta muutama poijupaikkakin löytyy.
Tämä kuva on sunnuntai aamulta, kun suurin osa veneilykansasta oli jo poistunut ja satama oli melko tyhjä
Sunnuntai oli viikonlopun purjehduskeleistä parhain. 4 metrin länsituulella pääsimme purjeilla lähes kotisatamaan asti täydellisen auringon saattelemana 4...7 solmun vauhtia. Matkaa kertyi noin 30 mailia. Tällaisia purjehduskelejä olimme odottaneet ja toivoneet! Viikonloppu oli huikea pala saaristoa ja ystäviemme seuraa, tällaisia viikonloppuja toivomme lisää.
(PS. Viime yönä näin unta, että olimme Atlantilla ja näin jälleen delfiinejä... ARC?! ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti