sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kaikki on polttanut jotain...

Vene pääsi uiskentelemaan perjantaina. Lauantai aamuna se sai paljon huomiota osakseen, kun pesimme kannen, siivosimme sisustan lattiasta kattoon, laitoimme (korjatut) purjeet jne paikoilleen. 7 tunnin äherryksen ja hikoilun jälkeen kaikki oli valmista. Meillä oli kova into päästä merelle ja testata uutta genaakkeriamme. Vendailimme Airiston edustalla aikamme ja harjoittelimme miten purje käyttäytyy. Hyvinhän se käyttäytyi.
Hento tuuli ja vauhti yltyi helposti 7 solmuun. Kolmen huoneen ja keittiön verran lisää purjepinta-alaa takaa tämän kesän vauhdit! Otimme suunnaksi Turun vierasvenesataman, sillä meillä on tapaaminen sunnuntaina puolenpäivän jälkeen keskustassa. Ei siis ollut aikaa lähteä pidemmälle, ja hyvä niin, sillä saimme sopivan sivutuulen joka toimi täydellisesti genaakkerin kanssa. Pääsimme laivaväylän (tietysti) kapeimpaan kohtaan samaan aikaan kaikkien laivojen kanssa, mm. Viking Grace paineli ohitsemme, vaikka kuva ehkä antaa vaikulman siitä että se paineli lähinnä päällemme.

Me kaikki poltimme jotain. Aurinko paistoi ja rasvauksista huolimatta joku poltti kaulansa, joku niskansa, joku otsansa yms... Minä poltin käteni. Ja miten se on mahdollista?! Genaakkerin nostin ja genaakkerin puomiköysi on vierekkäin ja kumpikin köysi on punainen. Minun piti löysätä puomiköyttä ja katsoin että se on rummulla joten avasin köysilukon. Aiaiai!!! Sitten tapahtui se mistä isäni on varoittanut minua noin 20 vuotta. Rummulla olikin nostin joka on siis myös punainen köysi - olin katsonut väärin. Genaakkerissa oli tietysti kova paine jolloin köysilukon avaaminen tarkoitti sitä, että koko köysi pamahti silmän räpäyksessä käsistäni polttaen sormeni. Onneksi minulla oli purjehdushanskat jolloin vain sormeni kärsivät. Genaakkeri sukkaan ja purje alas. Olimme joka tapauksessa ihan lähellä rantaa ja satama mänööverit piti aloittaa. Minä ohjailin tyytyväisenä Aloe Vera geelit käsissäni kun en pystynyt oikeastaan mihinkään koskemaan. Aloe Vera geeli on pelastanut meidät useampaan otteeseen palovammoilta! Sitä voin lämpimästi suositella! Olipa kyse auringon aiheuttamasta -, lämpöisen veden tai köyden polttamasta vammasta, geeli on auttanut kaikissa edellä mainituissa. 
Normaalisti vastaavanlainen palaminen olisi aiheuttanut järkyttävät kivut ja rakot. Laitoin geeliä yli tunnin noin 5 minuutin välein sormiini ja lopputuloksena näen yhden pienen vesikellon kivun ja suurten vesikellojen sijaan. Ranskan reissullamme ystäväni sai palohaavan läpimästä vedestä vatsaansa kun termari meni rikki. Hän käytti samaa geeliä ja vaikka rakkula syntyy, se ei ole kipeä jonka lisäksi rakon alla on puhdasta ehjää ihoa. Loistava tuote. Muistaakseni ihan apteekista ostettu.

Rantautumisen jälkeen kävimme nauttimassa läheisessä raflassa silakkapihvit ja lohimedaljongit. Namskis!
Sitten vetäydyimme juttelemaan ja syömään jälkkärit veneelle. Minua väsytti hurjasti ja ummistin silmäni maksimissaan 20 min ja kun avasin ne, näin tämän.
Ja mitäs nyt tapahtuu.. Koko vene räjäytetty mullin mallin ja täysi analysointi minkä vuoksi veden paine oli hiipunut. Otsalamput päässä... Äkkiä päätellen voisi ajatella että osa meistä nauttii tästä säädöstä. Emme siis saaneet hanasta vettä vaikka kumpikin tankki oli juuri täytetty ja kaikki peruskikat kokeiltu... Näihin tunnelmiin. Katsotaan ratkeeko asia vielä tämän yön aikana. Laivakoira ottaa onneksi aina rennosti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti