maanantai 2. kesäkuuta 2014

C'est la Vie

Tämä ranskan kielinen lausahdus, kuten moni varmasti tietää, tarkoittaa suomeksi "se on elämää". Veneemme nimen ei ole tarkoitus kuvastaa sitä kliseistä ajatusta, mikä monilla on ehkä purjehtimisesta ja veneilyn maailmasta, vaan taustalla on syvällisempi tarkoitus ja elämän tapahtumien ketju.

Olen oppinut, että pitää elää tässä hetkessä ja nyt, sillä edes huomisesta ei ole varmuutta. Kaiken keskellä pitää löytää ja tehdä niitä asioita, joista nauttii. Purjehtiminen on yksi näistä asioista. Se on elämää.

Veneen nimi symboloi siis elämää laajemmalti. La Vie e belle olisi ollut kivan kuuloinen sekin, mutta ei kuitenkaan ehkä niin todenmukainen.

Nautitaan siis nyt ja tässä, sillä muusta ei ole tietoa. 

Ylämäki alamäki, yhdessä kulkien..
Kulunut viikonloppu oli merkittävin koko elämässäni. Elämän tuomista vaikeuksista huolimatta viimeisien vuosien aikana olen ollut myös onnellisempi kuin koskaan ennen. Niin ristiriitaista kuin se onkin.
Juhlimme S:n kanssa tärkeää päiväämme Turun Manillassa. M/S Lily kuljetti häävieraamme saaristoon Kakskerran kirkolle ja takaisin juhlapaikkaan. 
Päivä oli kaikin puolin täydellinen ja erittäin onnistunut! 

Seuraavana päivänä meille jäi vielä aikaa purjehtia veneemme Aurajoen rannasta kotisatamaan vaihto-oppilas sisarusteni kanssa. He tulivat juhlimaan kanssamme tärkeää päiväämme Italiasta ja Turkista saakka. 
Tämä parin tunnin seilaus olkoon siis mini häämatkamme, sillä todelliselle reissulle lähdemme vasta myöhemmin. 

Saimme häälahjaksi mm. paljon toivomamme GoPro kameran, joka sai nimen HerraHero. Luvassa siis mahdollisesti purjehduspätkiä myös eri muodossa tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin terveiseni työmatkajunasta ja takaisin arkeen...


1 kommentti: