torstai 26. kesäkuuta 2014

Reittisuunnitelma

Alunperin olimme ajatelleet pyörähtää kesälomallamme joko Ruotsin pohjoisrannikolla Höga Kustenilla tai mahdollisesti Riikan suunnassa. Nyt suunnitelmiin on kuitenkin tullut täydellinen muutos. Kuten aiemmin kirjoitin, suuntaamme Kanarialle talveksi. Suunnitelmat ovat edelleen erittäin avoimia, mutta tarkoituksena on edetä Itämeren alkuosuus vauhdilla Saksan pohjoisrannikolle ja nauttia siellä olosta rauhassa. Sitten taas pidempiä legejä Englannin etelärannikolle ja taas rauhoittua tutustumaan Southhamptonin ja Brightonin seutuun. Seuraavaksi suuntaamme Brestiin. Päätämme aikataulun, ilmojen ja miehistön mukaan ylitämmekö Biskajan vai kierrämmekö sen rauhassa. Lähdimme viime vuonna niin kiireellä La Rochellesta, että kaikki miehistömme jäsenet eivät esimerkiksi kerinneet tutustua kaupunkiin lainkaan sillä asennukset ja veneen purjehduskuntoon laitto vei silloin paljon aikaa. Syyskuun alussa Biscaja tulisi kuitenkin olla ylitetty kiertäen tai kaartaen. Siitä keikuttelemme Espanjan ja Portugalin rannikkoa aivan rauhassa lyhyillä päivälegeillä ainakin Lissaboniin, mahdollisesti Faroon asti, josta ylitämme Madeiralle sopivassa sääikkunassa, todennäköisesti lokakuun puolenvälin maissa. 

Alkumatkan ajan Turusta Lontooseen saakka vene on jo melkein täynnä, sillä ihanat ystävämme ovat olleet innokkaita viettämään lomaansa seikkaillen kanssamme. Myös Portugalin rannikolle sekä Portugali-Madeira ylitykselle olemme mahdollisesti saamassa seuraa. Vene talvehtii Kanarialla vaikka itse kävisimme lentäen jossain tammi-maaliskuu akselilla, eli nopeasti ilmoitusta ystävät ja sukulaiset, olette erittäin tervetulleita viettämään esimerkiksi talvilomaa luoksemme!

Olen muokannut blogin asetuksia, joten kommentoiminen on nyt helppoa. Et tarvitse google+ tiliä tai muuta profiilia kommentoidaksesi. Blogin on nyt tarkoitus palvella sen alkuperäistä tarkoitusperää, eli toimia viestintäkanavana vuoden ajan ystävillemme ja sukulaisillemme sekä jäädä itselle muistoksi ns. reissupäiväkirjaksi. Jos joku muu saa blogistamme ideoita, vinkkejä tai muuta hyötyä, niin olen siitä erittäin iloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti