keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kaikella on tarkoituksensa, eikö? Vuodeksi Atlantin aalloille!

Niin ainakin luulen, että kaikella on tarkoituksensa. Olen siis sanonut itseni irti työpaikasta, jossa viihdyin paremmin kuin olisin ikinä osannut kuvitella! Olenko hullu? Monen mielestä varmasti olen. Ja omasta mielestänikin vähintäänkin hieman tärähtänyt. Kuka tekee tälläistä?

Mitä tälläistä? Olemme siis muutamasta ympärillämme olevista vaihtoehdoista valinneet sen kaikista sekopäisimmän ja lähdemme S:n kanssa purjehtimaan vuodeksi. Miksi nyt? Sitä en tiedä itsekään. Tarjolla oli muutama erinomainen vaihtoehtoja, eikä tämä valitsemamme vaihtoehto ole kummankaan uran kannalta varmasti paras mahdollinen. Tämä on kuitenkin jotain sellaista, mitä olemme haaveilleet tekevämme ehkä "sitten joskus eläkkeellä". Kunnes eteemme avautui tilaisuus siihen juuri NYT. Kuka tietää olemmeko edes elossa "silloin eläkkeellä"?! Heinäkuun alussa suuntaamme siis purren nokan etelään, aluksi Kanarialle. Tämä on suunnitelmamme. Päätös koko tästä tulevasta tuli loppujen lopuksi todella nopeasti vaikka tällaisesta olemme vitsillä haaveilleetkin pidempään. Itse ihmettelen koko ajan, miksi se mahdollisuus tuli nyt. Sitä en tiedä, mutta ehkä ymmärrän sen myöhemmin. Kun tästä alkushokista (että todella olemme lähdössä) on selvitty, voimme vihdoin ehkä tajuta mitä todella on tapahtumassa!

Muutaman erittäin haastavan ja eri tavoilla raskaan vuoden jälkeen olemme mielestämme ansainneet tämän hienon mahdollisuuden. Enkä aio olla siitä yhtään pahoillani, vaan päinvastoin, iloinen ja innostunut. Elämässä pitää tehdä päätöksiä.

Tervetuloa siis seuraamaan tällä kertaa vuoden pituista seikkailuamme joka alkaa todennäköisimmin heti kesälomastamme eli heinäkuun alkupuolella. Tällä hetkellä uskallan luvata vain innokkaita purjehtijoita, olen vielä hämilläni kaikesta. Olemme seuranneet mm. s/y Talismania ja  s/y Mantaa jo pitkään monien muiden aiheesta kertovien blogien lisäksi. Lisäksi olemme tutustuneet mm. Cornellin kirjoihin. Kaikissa sanoma on sama: tällaiselle irtiotolle ei ole oikeaa aikaa, kuten ei ehkä kaikkien ymmärrystäkään. Toisaalta miksi tätä edes pitäisi yrittää selittää kaikille? Olemme perustelleet sen itsellemme ja tiedämme mitä haluamme. 

Stay tuned, mm. reittisuunnitelmasta kirjoittelemme varmasti pian lisää.
      Kuvat Pohjanmereltä sekä Brestin        
      edustalta viime vuoden reissultamme

3 kommenttia:

  1. Hei. Hieno juttu ja rohkea päätös! Seurailen mielenkiinnolla matkaanne.
    VastaaPoista
  2. Hei, mukava kuulla että seikkailumme herättää mielenkiintoa :) itsekin innolla odottelemme tulevaa!

    VastaaPoista
  3. Hei, mahtavaa, että jotkut uskaltavat irrottautua normiarjesta! -P-

    VastaaPoista