tiistai 25. kesäkuuta 2013

Lähtö viivästyy

Tiistai kului edelleen asennusten parissa. Lisäksi keräsimme osaksemme huvittuneita katseita kun kärräsimme 3 ostoskärryllistä ruokaa paikallisesta marketista veneellemme. Myyjät olivat onneksemme mukavia ja lainasivat kärryjä, muuten olisimme todennäköisesti edelleen samalla kauppareissulla. Asennukset ovat menneet putkeen ja vähän vähemmän putkeen. Enimmäkseen kuitenkin putkeen vaikka melko aikaa ja energiaa vievää touhua se onkin ollut. Rahaa on ehkä säästynyt, hermoja ei :D hauskaa se on silti ollut. Olimme tilanneet ostaessamme pelastuslautan suoraan tänne satamaan. Lähetyksen kanssa oli kuitenkin ilmennyt jotain ongelmia, joten odottelemme nyt lautan saapumista. Uusi tavoitteemme köysien irrottamiselle on siis huominen.

Vaikka tiesin että ranskalaiset eivät mielellään puhu englantia, en tiennyt että he eivät TODELLAKAAN oikeasti puhu sitä. Paikalliselle taksikuskille sain pantomiimillä sekä kynän ja paperin avulla esitettyä määränpääni. Huvittavaa se kuitenkin jotenkin on. Tämän kokoinen satama eikä sanaakaan englantia missään infopläjäyksissäkään. Huvittavaa on myös se, kun kysyy esimerkiksi mistä löytää satamakonttorin niin löytää ranskalaisten opastuksella itsensä bussipysäkiltä kilometrien päästä todellisesta satamakonttorista. Meille siis vastataan hymyssä suin ja opastetaan ystävällisesti, mutta täysin eri asia on se, mitä vastaaja on ymmärtänyt meidän kysyvän. Kun isäni kysyi kuppilassa myyvätkö he tupakkaa, hänelle vastattiin "oui oui" ja opastettiin ystävällisesti terassille polttamaan omia tupakkejaan.

Pisteet kuitenkin paikalliselle Dufourin diilerille, joka on ollut sanansa mittainen mies ja hoitanut hommat paremmin kuin sovitulla tavalla.

Vaikka vuorovesiä on seurannut tässä satamassa jo kaksi päivää, on se edelleen jotenkin omituista! Ranskalaiset osaavat kuitenkin hyödyntää tilanteen, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Vene on siis "ankkuroitu" lähelle rantaa nousuveden aikaan ja sitten vain odotellaan laskuvettä. Kätevää. Käyhän se veneen kunnostus noinkin!:)

Parasta eilisessä oli kaikesta sähläyksestä huolimatta päiväunet kannella jonka seurauksena palanut nenänpää, nutella & banaani sekä kinder jäätelö! Nukkumista veneellä olen odottanut oikeastaan koko talven. Veneen keikkuessa fiilis on jälleen kerran kuin pikkulapsella kehdossa päikkäreillä eli täydellisen rentoutunut!

Tänään on vielä muutama haaste asennusten parissa jonka jälkeen toivottavasti illalla jää aikaa vielä keritä tutkimaan hieman itse La Rochellea ja syventyä filistelemään itse lähtemistä ja purjehdusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti