keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tuulelta suojaan tuulisuojilla

Maaliskuussa käydessäni Turun venemessuilla kyselin Aurasails:lta, olisiko mahdollista teettää tuulisuojia sitlooraan, mutta jo maaliskuussa he totesivat, etteivät ikävä kyllä kerkiä tekemään enää mitään juhannukseen mennessä. Niinpä päätin tehdä tuulisuojat itse. Kävin ostamassa Aurasails:lta Dufourin sprayhoodin ja purjepussin väristä sprayhood kangasta ja kävin ottamassa mitat sisaraluksesta, joka sattui olemaan Turussa.

Muutamien hikipisaroiden, katkenneiden neulojen ja epätoivoisten yritysten jälkeen onnistuin saamaan kotikoneella suhteellisen siistiä jälkeä ompeleesta oikeilla asetuksilla ja paksuimmalla neulalla.

Bauhausista kävin vielä hakemassa purjerenkaita, jotka vasaraa apuna käyttäen kiinnitettiin reunoihin. Lankana käytin vahvaa polyester lankaa.

Tee se itse -meiningillä säästin suhteellisen paljon rahaa, mutta kieltämättä menetin hermoni useampaan otteeseen kun kangas ja lanka oli paksua eikä perus Brotheria ymmärtääkseni ole tarkoitettu ihan näin jykeviin materiaaleihin. Lopputuloksen ollessa hyvä, todennäköisesti homma oli kuitenkin tämän vaivan arvoista jos ja kun aikaansaannoksistani on suojaa pisimmillä ja tuulisimmilla legeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti