tiistai 5. elokuuta 2014

South England and Whitecliffs

Eastbourne jäi taaksemme lauantai iltapäivällä, kun puskimme kovaan vastatuuleen kohti Brightonia. 5 mailin vastaisen jälkeen pääsimme muuttamaan kurssia niin että saimme keulapurjetta tukipurjeeksi ja meno tasaantui hieman. Sijoitimme lähtömme niin että saimme myötävirrasta vähän apua vastatuulen painoksi, ja vauhtikin pysyi loppujen lopuksi 6-7 solmussa. Nähtyämme nämä maisematmeitä ei harmittanut enää yhtään, että ukkosmyräkkä oli saartanut meidät perjantai yönä maihin. Olisimme missanneet henkeä salpaavan mahtavat maisemat, mikäli olisimme yöllä puksutelleet koneella pimeässä kalkkikivikallioiden ohi. Eastbournen ja Brightonin välillä matkaa oli noin 20 mailia, ja kalkkikivikalliot ylettyivät lähes koko matkalle. Maisemat olivat huikeat, kalkkikivikalliot näyttivät messeviltä ja jylhiltä mereltä päin!Brightoniin saavuttuamme tutustuimme kaupunkiin. Satama on ensinnäkin valtava, kuten kaupunkikin! Suurin turistikohde eli keskustassa sijaitseva suuri merelle ulottuva Pier on todellinen turistirysä, eikä ollut ainakaan meidän mieleen. Jotenkin vähän kulahtanut koko homma! 

Sen sijaan lenkkeilymaastot olivat silmiä hivelevät!


S palasi agenttileikeiltään ystävänsä polttareista maanantai aamuna. Maanantai otettiin rennosti ja chillailtiin satamassa sekä shoppailtiin kaupungilla. Ystävämme Emilia ja Antti palasivat kotiin tänä aamuna, joten miehistömme on nyt kolmipäinen noin viikon, kunnes jäämme kaksin S:n kanssa kun isäni palaa lomien vietostaan Suomeen.

Loppuviikoksi on luvattu melko vastaisia ja paikoitellen myös kovia tuulia, joten saa nähdä milloin pääsemme pujahtamaan kanaalin toiselle puolelle ja jatkamaan matkaamme. Tänään matkamme on jatkunut länteen päin Isle of Wightin saarelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti