keskiviikko 27. elokuuta 2014

Fiesta de Avilés!

Maanantaina matkamme jatkui kohti Avilésia, joka on ihanan lyhyen matkan päässä Gijonista. Maileja on vain parikymmentä. Me tulimme sitä matkaa kuitenkin 7 tuntia, sillä meillä ei ollut juuri yhtään tuulta. Meillä ei kerrankin ollut myöskään mitään aikataulua, joten keikuttelimme genaakkerilla ensimmäisen 10 mailia vain kahden solmun vauhtia ja nautimme auringosta ja upeista maisemista. Biskajan keskiosassa tuuli ennusteiden mukaan todella kovaa, ja sen huomasi rannikolla, sillä vaikka meillä ei ollut tuulta juuri yhtään, maininki ja svelli oli todella epämiellyttävää viimeisen 10 mailia, jonka sitten loppujen lopuksi koneistimme kun tuulta ei riittänyt ja aallot pilasivat suuntamme.

Avilésiin saavutaan Ría de Avilés nimistä jokea pitkin, joka ei ikävä kyllä ole kovin viehättävä, vaan todella kuormittunut teollisuudesta. Ilmakin tuntui sen mukaiselta: ei siis mitään raikasta meri-ilmaa vaan päinvastoin, tunkkaista teollisuuskäryä. Meitä tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä se ei tullut meille yllätyksenä. Olimme lukeneet etukäteen paikan teollisuudesta. 

Satamassa on tarjolla vain vesi ja sähkö, ei muita palveluja. Satamaan on 24h access. Satamapoliisi pitää soittaa käymään satamassa, ja hän antaa avaimet porttiin, jolla pääsee laiturille. Ainakin laituri 10 on vierasveneille. Laitureille on myös videovalvonta, joten paikka vaikuttaa turvalliselta. Tämä poliisi ei puhunut oikeastaan sanaakaan englantia, mutta hyvin kommunikointi silti sujui, me ymmärsimme espanjaa sieltä täältä, hän muutaman sanan englantia ja loppu näyteltiin. Hauskaa! 

Avilésin helmi on ehdottomasti sen vanhakaupunki, joka on satamasta vain kivenheiton päässä. Ja mikä hauskinta, täällä sattuu olemaan FIESTA! Koko kaupunki on täynnä keskiaikaisia kojuja ja hahmoja. 





Iltaisin on ilmaisia musiikki-, tanssi- ja sirkusesiintymisiä milloin missäkin puistossa.




Yömyöhään hereillä ollaan vauvasta vaariin! Unohtamatta kameleita jotka yhtäkkiä paukahtavat kulman takaa eteen! Myös öisin.




Tämä on hauska paikka. En ole eläessäni ollut yhtä hauskoilla kaupunkifestareilla. Espanjalaiset tietävät miten pidetään hauskaa, ja mikä parasta, siihen ei tarvi viittä litraa alkoholia, pari pulloa sidraa riittää. Me olemme myös oppineet alueen tavoille, ja S osaa jo hienosti kaataa tätä hauskaa juomaa lasiin korkealta ja kovaa. Tosin horisonttiin katselua samaan aikaan pitää ehkä vielä harjoitella!


Täällä on myös ihanan lämmin!!!






2 kommenttia:

  1. Olis kiva lukea jossain vaiheessa siitä miten veneilyyn liittyvät ympäristöasiat siellä hoidetaan (septitankin tyhjennys, roskien kierrätys jne.)!

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, todella hyvä idea! Siitä on myös aihetta kirjoittaa, noissa asioissa kun ois PALJON varaa parantaa! Laitetaan mietintämyssyyn. :)

      /J

      Poista