lauantai 8. marraskuuta 2014

Levada vaellus: Queimadas-Caldeirão Verde-Ilha

Keskiviikkona lähdimme Conquistadorin miehistön kanssa vaeltamaan. Olimme tutkineet karttoja edellisenä iltana, ja päätyneet tällä kertaa levadoille. Levadot ovat ns. vedensiirto ojia, jotka on siis aikoinaan rakennettu siirtämään vettä vuorilta alas. Aloitimme kävelyn Queimadas nimisestä paikasta. Aluksi polku olikin erittäin leveä edelliseen vuoristovaellukseen verrattuna. 


Pikku hiljaa polku kuitenkin kapeni, ja välillä saimme vettä niskaamme vuorelta tippuvista miniputouksista.
Reitti sisälsi myös tunneleita, joihin olimme varautuneet ohjeiden mukaan taskulampuilla.


Lähes koko ajan reitin vieressä meni ns. oja, jota pitkin vesi virtaa alas.


Luonto oli todella erilaista näillä vehreillä levadoilla, kuin aiemmalla vuoristo vaelluksellamme. Tämä reitti sisälsi myös upeita vesiputouksia!


Jostain kohti reitti oli todella kapeaa, ja sai katsoa mihin astuu, sillä oli myös mahdollisuus että kastuu. Pudotus alas vuorelta olisi myös ollut hurja ja erittäin kurja vaihtoehto! Käsikaiteet alla olevan kuvan mekanismilla eivät hirveästi luoneet turvallisuuden tunnetta :D! Pudotus oli monta sataa metriä.

Huomaa polku, joka menee alla olevan kuvan oikeassa reunassa vuoren reunalla.


Maisemat olivat jälleen upeat! Kävelimme yhteensä 16 km. Verrattuna vuoristo vaellukseen, tämä oli paljon helppokulkuisempi ja nopeampi reitti. Tosin erittäin erilainen. Tämä oli hieno levado. Dyssel suositteli tätä meille tehtyään lähes saman reitin, ja me suosittelemme sitä ehdottomasti teille jotka Madeiralla vierailette.

Yhdistimme kaksi eri kävelyreittiä, sillä meillä oli kaksi autoa vuokralla. Aamulla lähtiessämme, ajoimme toisen auton valmiiksi odottamaan reitin loppupisteeseen, ja ajoimme toisella autolla reitin alkupisteeseen. Näin vältyimme kävelemästä samaa reittiä edestakaisin. Toinen reitti oli paljon kuivempi, mutta myös hieno. Se sisälsi paljon alamäkeä (tähän suuntaan käveltynä:D).


Päivän päätteeksi ajoimme Madeiran luoteiskärkeen Achadas da Cruz nimiseen paikaan, jossa oli hurja gondolihissi.  Kuvasta tästä hurjuudesta ei saa minkäänlaista käsitystä, mutta kuvan vasemmassa alareunassa oleva kuva, on otettu hissistä ylhäältä alaspäin. Hissi meni todella jyrkästi kuvan vasemman yläreunan kuvan vuoren huipulta alas ja takaisin. Oikean puoleisessa kuvassa näkyykin vaierit, joiden varassi munahissi leijaili. Hieno kokemus! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti