keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ooo Las Palmas

Viime lauantaina saimme laituripaikan satamasta ja niinpä lähdimme nopeasti siirtämään venettä ankkurista marinaan. Kova tuuli jo kerran pettäneellä ankkuroinnilla ei varsinaisesti hymyilyttänyt. Satamassa on mutaköysi kiinnitys ja palveluita riittää joka lähtöön. Netti maksaa erikseen, samoin vesi ja sähkö. Venetarvikeliikkeet ovat ihan rannassa ja vuolivat kultaa täyttäessään ARC:n osallistuvien veneiden viime hetken tarpeita. Tämä marina on todennäköisesti Euroopan halvin palvelusatama. Mutta pyykinpesu on kallista: 8€ koneellinen.

ARC:n lähtöä siirrettiin yhdellä päivällä kovan tuulen vuoksi, siis kaiketi suurimmat ongelmat olisivat olleet sillä tuulella satama-altaassa parinsadan veneen poistuessa satamasta. Maanantaina nämä ARC2014 lippuja liehutelleet kaunottaret kuitenkin lipuivat karnevaalimeiningeissä merelle. 
Me heiluttelimme aallonmurtajalla mm. alla olevassa kuvassa olevalle s/y Dysselille. 


Tänä vuonna suomen lipun alla kisaan lähti kuusi venettä, jonka lisäksi englannin lipun alla jo aiemmassa postauksessa mainitsemani suomalaismiehistö VOR:n (Volvo Ocean Race 2008-2009) veneellä (monster project), sekä toinen englannin lipun alla suomalaismiehistö Leopard by Finland. Leopardin miehistöä kävimmekin tervehtimässä lauantaina. 


Heillä on kunnianhimoinen tavoite rikkoa ARC:n reitin Las Palmas- St. Lucia nopeusennätys, joka on tällä hetkellä reilu 10 päivää. Katsotaan miten käy.

Me olemme nukkuneet mukavasti kun paatti ei heilu ja keiku ja pyöri ja rullaa ankkuripaikalla, eikä koko ajan tarvi pelätä kestääkö oma ankkuri tai kestääkö jonkun muun ankkuri. Vaikka satamasta starttasi Atlantin ylitykseen koko ARC:n veneremmi, on satama silti jo nyt uudelleen melko täynnä. Koko ajan tulee veneitä sisään, vaikka joku aina toki lähteekin. Me olemme liittyneet paikalliseen maritimo tms. klubiin. Liityimme siihen koska voimme käydä siellä saunassa :D sitä olemmekin iloisesti harrastaneet joka ilta kun pimeä laskeutuu. Alueella on myös uima-allas ja kuntosali, mutta yllättäen niitä emme vielä ole kerinneet testaamaan ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti