tiistai 4. marraskuuta 2014

Quinta do Lorde, Madeira

Madeira on täynnä mitä mahtavimpia maisemia, serpentiiniteitä sekä hiking- ja levado reittejä. Saari on kaunis, monipuolinen ja siisti. 

Ankkuroituamme Baia da Abrassa, siirryimme ankkuriin Machiacoon, joka on Madeiran toiseksi suurin kaupunki. 
Vietimme siellä yhden yön s/y Dysselin kanssa tällä kauniilla lahdella. 


Hoidomme kauppa hommat kätevästi kumiveneellä jonka jälkeen siirryimme Quinta do Lorden vierassatamaan. 

Perjantaina vietimme syntymäpäiviäni Conquistadorin, MissX:n sekä Dysselin miehistön kanssa.
Lauantai kului Quinta do Lordeen tutustuessa. Satama on kaunis, kuten koko ympäristö. Kuitenkin todella hiljainen, johtuneeko sitten low seasonista, tiedäppä näitä. Huvittavaa kuitenkin on, että sataman maksavana asiakkaana meillä ei ole pääsyä alueen uima-altaille, tai edes mereen uimaan, vaan maksu on 15€. 15€!!!! No ei ihme että on hiljaista! Vähän ryöstö meininki! Paikka on todella viimeisen päälle siisti ja tekemällä tehty, kaunis, mutta jos haluat nähdä todellista Madeiraa ja luonnon kauneutta, suuntaa vuorille tai levadoille vaeltamaan. Pesukone maksaa 8€ (+kuivaus tietty erikseen). Huh! Onneksi satamamaksuun saa sentään hieman kevennystä kun liityimme Sail the Worldin jäseneksi. Kuvissa Quinta do Lorden hotellialue sekä marinaa.Sunnuntai aamu alkoi uunituoreilla sämpylöillä! Kauppareissu oli hauska, kun olimme aiemmin metsästäneet google translatorin avulla mm. hiivaa ja vehnäjauhoja. 


Sunnuntaina päivällä haimme auton vuokralle. Liftasimme ystävällisen saksalaisen pariskunnan kyytiin lentokentälle autovuokraamoon, sillä bussia olisi pitänyt odottaa pari tuntia. Kävimme myös Funchalissa, Madeiran pääkaupungissa. Kaupunki on omalla tavallaan viehättävä, vaikka ei varmastikaan saaren kohokohta! Kuitenkin näkemisen arvoinen paikka. Satamassa on tilaa vierasveneille vain hyvin vähän (4 paikkaa), mutta paikallisia veneitä tuo keskustassa sijaitseva marina oli haalinut täyteen asti. Rakenteilla on kuitenkin uusi satama, valmistumisvuodesta minulla ei ole tietoa.


Autoilu kaupunkialueella ei sovellu tällaiselle suurpiirteiselle purjehtijalle 4 kk veneilyn jälkeen! Olemme tottuneet että merellä on tilaa, ikävä kyllä autoteillä kaupungeissa ei sitä ole. Tuntui lähinnä ahdistavalta huristella keskustan katuja ja  rasittavinta kaikista; etsiä autolle parkkipaikkaa. Purjehtiminen on parempi tapa tutkia paikkoja :D sanoo c'est la Vie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti