tiistai 18. marraskuuta 2014

The island of Tenerife

Olemme olleet Teneriffan saarella Santa Cruzissa viikon. Satama on mukava.


Kaikki tarvittava on suhteellisen lähellä, eikä kaupungin hälinä ole häirinnyt yhtään! Tosin sunnuntai aamuna heräsimme klo 08.30 melkoiseen musiikkiin. Makasimme sängyssä aamu-unisina ja arvuuttelimme mistä poppi raikasi: no jos vaikka sataman cruisereilla olisi kovat jatkot... Tai jos naapureilla olisi venynyt "pitkään".. Arvuuttelumme osoittautui vääräksi kun meille selvisi, että  kaupungissa oli meneillään maratoni, ja ilmeisesti sen maali oli satamassa. Tämän sataman ainoa ärsyttävä seikka on suht pitkä kiertomatka keskustaan joka näkyy ihan tien toisella puolella. Sinne pitää kuitenkin kiertää laivaterminaalin kautta sen ollessa ainoa kulkuväylä jalankulkijoille. Wifi ei kuulu laitureille ja pyykinpesu maksaa 4€/kone. Suihkuvesi lämmitetään aurinkopaneeleilla, eli käy säkä jos suihkuun mennessä saa lämmintä vettä. Satamamaksu on 17€ luokkaa. Sataman
lähellä on 4 venetarvikeliikettä, josta ainakin suurimmasta osasta saa hyvää palvelua.

Viikonloppuna vuokrasimme auton ja pyöräytimme saaren ympäri.


Kun tilaat pikku auton, myös saat pikku auton :D Aluksi ajoimme pohjoiseen "meidän" biitsille. Tämä on satamaa lähinnä oleva ranta, ja ainoa (johon me törmäsimme) kultahiekkainen laatuaan saarella. Ei myöskään niin paljoa turisteja.


Jatkoimme vuorijonoa saaren länsipuolelle ihastellen jylhiä kauniita maisemia.


Ajoimme Puerto de la Cruzin läpi Garachico nimiseen kylään, josta alla oleva kuva on otettu. Tämä oli sympaattinen kylä, joka oli vähän vähemmän turustien valtaama.


Madeiran autoreissulla S toimi kuskina, joten minä sain nyt tämän puuduttavan keikan itselleni. Varsinkin saaren pohjoisosan vuoritiet oli todella kapeita ja mutkittelevia! Noin viiden km säteellä oli ainakin kolme läheltäpiti tilannetta, kun turistit ajoivat mutkiin täysin keskellä tietä! Tuli ainakin töötti tutuksi tuolla reissulla. Minä ajelin mateluvauhtia kyseisellä miniminimikrouuniautollamme niin reunassa kuin mahdollista ja kiroten vastaantulevia autoja! Alla olevassa kuvassa on jo ns. Moottoritie tämän saaren mittakaavalla:D


Seuraavaksi suuntasimme saaren länsiosaan Los Gigantesiin ihastelemaan jylhiä kallioita. 


Sunnuntaina kävimme Teide vuorella. 


Teide on maailman kolmanneksi suurin tulivuori, joka kohoaa 3718 metrin korkeuteen merenpinnasta. Se on suurin koko Atlantin saarten vuorista. Teide on purkautunut viimeksi vuonna 1909.Saaren luonto on monipuolinen ja kaunis! Jos pahimpia paikkoja, kuten Americasia ja Puerto de la Cruzia välttää, voi päästä hetkeksi eroon turisteista... Tai sitten vain kuvittelin, olihan niitä kaikkialla - varsinkin Teiden huipulla. Me skippasimme ihan huipulla käynnin, jonne olisi päässyt gondolihissillä. Ensinnäkin hissireissu olisi maksanut kahdelta henkilöltä mennen tullen 52€!!! Melko kiskontaa. Ja lisäksi ihan huippu oli täysin pilvien peitossa. Teidellä kannattaa kuitenkin käydä jos Teneriffalle eksyy. Ylhäällä (minne autolla pääsee) on paljon nähtävää; upeita maisemia ja hiking treckejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti