maanantai 26. tammikuuta 2015

Vaikeuksien kautta voittoon - uusi aloitus Kap Verde-Karibia

Kap Verdestä tulee ensisilmäyksellä mieleen no stress -asenne,paljon eri värejä,

ääripäät (köyhyys vs rikkaus), karuus, kulkukoirat,
kaikki on vähän hidasta tai hankalaa (!!!), jotenkin odottava mutta samalla rento fiilis, aitous joka paistaa erityisesti lasten silmistä,


reggaen rytmit, turkoosi meri,                                                 


kylmä ja kanavoituva tuuli, korkeuserot, ongelmat (ihmisten lisäksi myös lähes kaikilla veneilijöillä tuntuu olevan joitain ongelmia)...

Satama on ihan ok ja sanoisin, että ainoa paikka jossa uskaltaa liikkua yksin ja on turvallinen. Vesi maksaa erikseen, toiletti/suihkutilat ovat suht siistit. Ok kauppa on ihan kulmilla. En kuitenkaan ikävä kyllä suosittelisi tätä paikkaa, mikäli sinun ei ole pakko pysähtyä täällä ja esim. korjata jotain. Purjeen saimme korjattua suht vaivatta ja nopeasti, kaikki muu tuntuu kestävän iäisyyden. Täällä tuntuu olevan joka toinen päivä jonkinlainen public holiday, tai sitten on vain sunnuntai tai siesta, jonka vuoksi asiat seisoo ja odotuttaa itseään. Hintataso on suorastaan törkeä! En tulisi tänne uudelleen ellei minun olisi pakko.

Ihmisten pahoinvointi näkyy ja tuntuu; yhtenä päivänä 14-15 vuotias poika kiersi kahvilan ympärillä kaksi isoa kiveä kädessään huutaen, raivoten ja itkien. Hetken päästä joukko miehiä raahasi koiraa etutassuista ja heitti mereen noin kahdesta metristä laiturilta niin että koira joutui uimaan noin 300 metrin matkan rannalle. Koira selvisi nipin napin yskien merivettä keuhkoistaan. Tunsin avuttomaksi itseni katsellessani mitä ympärillä tapahtuu, yritin auttaa koiraa huutamalla sitä rantaan kun se raukka yritti korkean laiturin palkeille tuloksetta. Tämä on karu paikka vaikka kuvista näkyy muunlaisia tunnelmia.

Meidän hommat ovat edenneet onneksemme siihen pisteeseen, että jälleen/vihdoin huomenna aamulla näyttäisi olevan uusi startti. Alla olevassa kuvassa on meneillään purjeen korjaus.                                           


Jossain vaiheessa korjaustyöt näyttivät melko synkiltä, mutta lauantaina Tropical boyt tekivät läpimurron ja paikansivat viiden päivän ja yön ahkeran ja armottoman työn tuloksena maavuodon perävaloon. Tästä ja muista venettä koskevista remontista voit lukea s/y Leewayn blogista enemmän.
Joka tapauksessa Tropical Boyt ovat saaneet etuliitteen Pro, sillä heidän ammattitaitonsa on kasvanut kuluneiden tutkimuspäivien aikana suunnattoman korkealle tasolle. He jopa pohtivat pystyttävänsä sivupisteen Polar Fellows kravunkääntöpiirin pohjoispuolelle, kun Pro Tropical Boyt keskittävät toimintansa vain tropiikkiin, eli kravunkääntöpiirin eteläpuolelle! 

Tämä Tropical Boysien liikeidea on kehittynyt jo niin pitkälle, että Jukka luikautti siihen tunnaribiisin:

Ongelmia jos sulla ois, 
pois ne hoitaa Tropical Boys!
Tropical Boys, Tropical Boys, Tropical Tropical Tropical Boys!

Hieman synkistä fiiliksistä ja tapahtumista on selvitty huumorilla! Mutta entäpä tämä Britti-veikko?!


Tulla pörhäytti sitten yksin tällaisella tänne yllä olevassa kuvassa olevalla paatilla suuntanaan Caribbean!

Kiireistä ja korjausstressistä huolimatta olemme kerinneet syödä hyvin. Se jos mikä on tärkeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti