maanantai 5. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uudet kujeet - suuntana Karibia!

Vuosi vaihtui mieluisissa tunnelmissa, sillä saimme aattona kuulla, että pääsemme täällä tutusmamme suomalaisen pariskunnan miehistöön purjehtimaan Atlantin yli. Olemme erittäin innoissamme! Lähtö tapahtunee tämän viikon lopulla, tai ensi viikon alussa säästä riippuen.

Alkuperäinen suunnitelmamme oli purjehtia tänne Kanarialle, ja loppu oli vähän avoinna. Suunnitelmaan kuului kuitenkin alusta asti käynti Etelä-Amerikassa tervehtimässä tuttuja. Nyt suunnitelma on tarkentunut ja muuttunut siltä osin, että purjehdimme s/y Leewayn miehistössä Karibialle. Jossakin vaiheessa pohdimme mahdollisuutta Atlantin ylitykseen omalla veneellä, mutta koska se ei alkuperäiseen suunnitelmaan kuulunut niin varustelu valtameren ylitykseen on puutteellinen, ja lisäksi olisimme halunneet lisää miehistöä (ei laitureilla kulkevia ylityspaikkaa kyselijöitä vaan tuttuja ja luotettavia ystäviä, joilla on purjehduskokemusta). 

Vuosi vaihtui täällä riehakkaissa merkeissä. Koko kaupunki oli täynnä juhlivia ihmisiä ja raketit lentelivät puoliltaöin vähintäänkin Suomen tapaan. Me juhlimme iltaa ystäviemme Miljan ja Josan, sekä heidän ystäviensä kanssa. M&J olivat aiemmin meidän matkassamme Espanjan ja Portugalin rannikolla ja ovat täällä nyt surffaamassa. Oli täydellisen hieno sattuma (meidän hieman epäselvistä ja avoimista suunnitelmista johtuen), että olemme nyt samassa paikassa!

Oma veneemme nostettiin siis telakalle viime perjantaina, pääosin peräsinremontin takia. Neljän päivän remonteista lisää lähiaikoina. Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa ja olemme onnellisesti takaisin vedessä viettämässä leppoisaa loppiaisen aattoa itsetehdyn pizzan merkeissä. Ajatuksissa ja suunnitelmissa pyörii vahvasti tuleva Atlantin ylitys, jota odotamme innoissamme!

4 kommenttia:

 1. Katselin veneenne varustelua ja vene on vuonna 2013 valmistettu. Kiinnostaisi tietää, mitä teidän mielestä vielä pitää hankkia, että voisi ylittää Atlantti? Suurin osa purjeveneen omistajista ja Atlantin ylittäneistäkin ovat melko varmaan kateellisia veneenne varustelutasosta. Ylitys on tehty ja tehdään usein myös ihan yksin tai pariskuntamiehistöllä, joten sekään ei ole este. Ette haluaisi ylitystä kyttääviä mukaanne, mutta itse olette tekemässä saman tempun. Onnea kuitenkin ylitykselle! OP Johansson, Pori

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos kommentista.
  Veneen varustelu on mielipideasia ja herättää paljon keskustelua. Kukin tekee ylityksen sellaisella veneellä ja niillä varusteilla kuin itsestä turvalliselta tuntuu. Meiltä puuttuu mielestämme muutama ratkaiseva asia; riippumaton sähköntuottoväline, paluumatkaa ajatellen myrskypurjeet (tai edes toinen), Karibialla ollaan paljon ankkurissa joten kumiveneen kunnollinen moottori pitäisi myös hankkia yms.. Kysymys ei ole niinkään siitä millä veneellä tai miehistöllä se on mahdollista, vaan siitä mikä tuntuu turvalliselta ja vielä mukavalta itselle.
  Yhden asian olemme uuden veneen omistajina huomanneet; ongelmien määrä on vakio. Meillä ongelmia on ollut vähintään yhtä paljon kuin vanhemman veneen omistajilla, ne ovat vaan vähän erilaisia.
  Miehistöpaikasta vielä sen verran, että emme kytänneet ylityspaikkaa. Ilmoitimme mielenkiintomme osallistua kun miehistöä tarvittiin. Kyttääjillä tarkoitimme henkilöitä, jotka käyvät kolkuttelemassa veneen kylkeen ja kyselemässä ylityspaikkaa usein ilman tarkkaa tietoa siihen mihin ovat ryhtymässä, niitä täällä riittää. Ensimmäinen valtameren ylityskokemus on lisäksi mukava tehdä porukalla, jolloin ylitys on todennäköisesti nautinnollisempi.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa viisaalta lähteä varman päälle, pitkä matkahan tuo on. Juomaveden ja sähkön saaminen jollakin konstein on varmaan pakollista olla mietittynä tuolle reissulle, jos se vaikka jostain syystä pitenee suunnittelusta aikataulusta. Eikä kippareiden määrä tai "back-up" laitteetkaan ole varmaan muuta kuin reissua mukavoittava tekijä 😊

  Turvallista matkaa, kotijoukot jännittää täällä 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin Sanna! Tarkoitus on mennä turvallisesti ja nautinnollisesti yli :)

   Poista