tiistai 30. joulukuuta 2014

Täydellinen joulu

On hanget korkeat, nietokset,
vaan joulu, joulu on meillä! 
On kylmät, paukkuvat pakkaset
ja tuimat Pohjolan tuuloset,
vaan joulu, joulu on meillä.

Me taasen laulamme riemuiten,
kun joulu, joulu on meillä!
Se valtaa sielun ja sydämen
ja surun särkevi entisen,
mi kasvoi elämän teillä!

Oi käykää, ystävät laulamaan,
kun joulu, joulu on meillä!
Se tuttu ystävä vanhastaan,
on tänne poikennut matkoillaan
ja viipyy hetkisen meillä.Onnistuimme yllättämään perheemme täysin menemällä Suomeen jouluksi. Olimme aiemmin kertoneet viettävämme joulua etelän lämmössä veneellä, ja niin meidän pitikin, mutta toisin kävi.
S/y Leewayn pariskunta vinkkasi meille mistä löydämme edulliset äkkilähtölennot, joten kyttäsimme parasta ajankohtaa hetken ja nappasimme lennot Suomeen.

Suomeen tuloamme ennen vietimme hauskoja iltoja Anfi del Marissa s/y Conquistadorin Jacobin ja Vickyn kanssa.He tulivat joulun viettoon Granille joten meillä oli sopivasti muutama ilta aikaa näiden huipputyyppien kanssa. He ottivat basilikamme hoitoon Suomi-visiittimme ajaksi :D 


Joulua edeltävänä perjantaina moottoroimme vastatuuleen Granin eteläosasta Anfista takaisin Palmasiin, kävimme tapaamassa tuttuja, vietimme pikkujouluja mm. s/y Iiriksen ja s/y Leewayn väen kanssa, jonka jälkeen siivosimme paatin ja maanantaina hyppäsimme lennolle. Meillä on aivan ihania uusia matkaveneilijäystäviä!

Suomessa meitä odotti myös rakkaita ystäviä. Ensimmäinen jo lentokentällä! Olemme todella kiitollisia ystäväpariskuntamme miehelle, joka joulun alla nouti meidät kentältä puoliltaöin, tarjosi majapaikan Helsingissä ja vielä vei minut aamulla juna-asemalle ja S:n suoraan Raumalle. Suuri kiitos Kimmo! Olemme onnekkaita ja kiitollisia sillä meillä on tällaisia ystäviä.

Mitenkäs sitten se perheen yllättäminen? No yllätys onnistui suurimmaksi osaksi täydellisesti! Isäni suu jäi kirjaimellisesti auki ainakin 15 sekunniksi ja jouduin jo tarttumaan häntä kädestä ja sanomaan että muista hengittää. Hän myönsi että monttu ei ole jäänyt eläessään noin auki tai häntä ei ole huiputettu yhtä hyvin. S meni tyhjään taloon hänen vanhempiensa ollessa kaupungilla. S koristeli joulukuusta vanhempiensa olohuoneessa kun hänen isä astui sisään ja S huuteli että tule nyt auttamaan näiden kuusen valojen kanssa kun niitä on vaikea laittaa yksin. Olisin halunnut nähdä ilmeen!

Kinkku ja muut jouluherkut maistuivat.Oli myös ihanaa kun oli lunta. Minä en siitä varsinaisesti päässyt nauttimaan sillä minun joulupäiväni meni päivystyksessä antibioottikuuria hakiessa keuhkoputkentulehdukseen, mutta S pääsi käymään avannossa 4 kertaa ja vietti yhtenä päivänä ainakin 4 tuntia saunassa. Lumi kuitenkin kuuluu jouluun ja tuo valoa muuten niin pimeään pohjolan yöhön, sekä on kaiken lisäksi kauniin näköistä!


Kuusen alta paketeista löytyi mm. hauska raumankielinen runokirja.
Tampereella kissa ja koirat olivat pääosin sulassa sovussa, välillä kuitenkin oli pakko vähän härnäten toisiaan...Ja minä sain lötkötellä rakkaan Veera-koiramme kanssa <3


Meillä oli täydellinen joulu meille rakkaiden ihmisten kanssa!

Sunnuntaina lensimme takaisin Palmasiin, jossa veneemme odotti meitä. Kanarialla oli ollut jouluna itätuulta, joka tarkoitti sitä, että koko kansi oli ruskea hiekasta, jota oli tullut Saharasta tuulen mukana. Niinpä homma alkoi kannen pesulla.

Tänään saimme sovittua marinerojen kanssa, että vene nousee vihdoin tämän viikon perjantaina ja peräsinremontti alkaa! Pelkäänpä, että siitä aiheesta on paljonkin kirjoitettavaa lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti