perjantai 19. joulukuuta 2014

Pee aa äs koo aa homma - African weather -torakkahälytys

Viikko Tiian ja Juhon kanssa vierähti nopeasti ja meillä oli erittäin hauskaa!

Viime viikolla saatettuamme vieraat lentokentälle, olimme aikeissa palata takaisin Anfi del Mariin, josta olimme varanneet paikan edellisellä kerralla siellä ollessamme. Mutta mutta.. Alkupäivä meni kun siivosimme venettä, sillä vessaletkut vuosivat vähän ja sitä itseään oli sitten veneessä.. Mitä puhuinkaan aiemmin siitä kontrastilajista. No kun se homma kun oli hoidettu niin alkoikin melko kova itätuuli joka toi mukanaan sankan sumun. Täällä sitä kutsutaan African weatheriksi. Odottelimme siis vielä josko sumu hälvenisi tai edes tuuli, joka oli tietysti meille vastaista, hieman heltyisi. 

Pääsimme irroittamaan köydet joskus neljän aikoihin ja testasimme aiemmin ostamaamme virveliä. Ensin pelkäsimme että kalaa tulee ja pikku hiljaa aloimme pelätä sitä todennäköisempää vaihtoehtoa, että sitä ei tule - eikä sitä tietenkään tällä noin neljän mailin vastamoottorointi pätkällä Moganista Anfiin tullut.


Ilta taittuikin vähän torakammissa merkeissä! S huutaa vessasta: we have a first visitooor!!! Ei tarvinnut paljoa arvailla mistä on kyse. Siellä se paineli lattiaritilän alla. Nice. Se saatiin kuitenkin kiinni ja hoidettua ulos. Sitten alkoikin sellainen torakkahotellien virittänen että alta pois ja äkkiä! Vessan ikkuna oli ollut auki, joten ensimmäiseksi epäilimme sitä. Varsinkin kun seuraava kaveri löytyi sitloodan lattialta. Hyi! Mistä ne nyt tuli yhtäkkiä?! Kaikki luukut ja ikkunat kiinni, torakka asetukset 100%:n ja pieni kiroaminen päälle!  Kunnes kolmas kömpii keulaköysiä pitkin... Minä kiersin taskulampun kanssa venettä kuin kissa kuumaa puuroa ja olin kansivahdissa ainakin pari tuntia kun S lähti metsästämään hotlan siivoojilta jotain myrkkyä. Seuraavana iltana laituri kihisi näitä pikku kavereita, joten eipä jäänyt epäselväksi mistä nämä tulivat. Ne olivat Anfilaisia viiden tähden torakoita! Me myrkytimme minkä kerkisimme. Melkoinen sota päällä. Vielä emme ole jatkolaisia veneessämme nähneet emmekä todellakaan toivo näkevämme! Pelkäänpä vain pahoin että se jää toiveeksi. Marinero selitti että niitä ei yleensä heillä ole ja että ovat jo tilanneet jonkun myrkyttämään koko laiturin. Siis tämä tapahtui viime viikolla. Eikä ole vielä näkynyt :D noo, ehkä manjana ;)

Olimme iloisia, että vieraamme välttyivät vessanletkujen vuotamiselta, African weatherilta sekä torakoilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti