torstai 9. lokakuuta 2014

Cascais - pikku paratiisi

Vietimme Cascaisissa viisi yötä ja pidimme paikasta todella paljon! Sataman low season hinnoilla satamassa pystyi olemaan noinkin kauan. Kaikki palvelut ovat lähellä, ainoina miinuksina voi sanoa wifin joka toimi vähän miten sattui, ja pyykinpesu oli kalliimman puoleista, 5€/kone. Muuten kaikki toimi hyvin ja oli siistiä. Cascaisin keskustaan on matkaa noin 700metriä ja juna-asemalle suunnilleen saman verran, noin kilometri. 

Kaupunki on kaunis! 
Viimeviikonloppuna kerkisimme ottaa rennosti, kävimme irkkubaarissa ja nautiskelimme auringosta, vietimme iltaa sekä suomalaisten että saksalaiaten venenaapureidemme kanssa. Minä ostin kitaran ja yritän palautella mieleen soinnut, jotka joskus olen osannut. 

Maanantaista eteenpäin olemme kuitenkin säätäneet jos jotain; puuttuvia tarvikkeita veneeseen sekä tuulimittariamme joka oli rikki, myös ajoankkuriamme joka oli tilattu Oeiraksen satamaan, mutta joka ei ole tullut perille.. Saksalaiset ystävämme vinkkasivat meille hyvän venetarvikeliikkeen (jää pois Belem nimisellä asemalla matkalla Oeiras/Cascais-Lissabon ja merenpuolella parisataa metriä takaisinpäin löytyy venetarvikeliike DND, jossa valikoima suht hyvä, hinnat ok ja palvelu erinomaista!), josta saimme hankittua puuttuvia tarvikkeita. Myös Lissabonin junan viimeisen aseman vieressä kaupungin puolella on kolme venetarvikeliikettä (osa ehkä painottunut kalastustarvikkeisiin), josta yhdestä löysimme kauan ja harkitusti etsimämme köyden ajoankkuriin. Siellä meitä opetettiin myös pleissaamaan köyttä :)


Emme ole vielä kerinneet tutustumaan Lissaboniin, hoidettavia asioita on ollut joka päivälle, ja tuntuu että aika menee hurjaa vauhtia! Keskiviikkona siirryimme Oeiraksen satamaan (vajaa 5 mailia Cascaisista Lissaboniin päin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti