lauantai 18. lokakuuta 2014

Here we go! 4 days and Madeira ahoy:)

Suosituin harrastuksemme kuluneen viikon aikana on ollut sääennusteiden seuraaminen! Yleensähän säästä puhuminen käy täysin smalltalkista, mutta täällä se on saanut ihan uuden merkityksen. Sääikkunoista, tuuli- ja aaltoennusteista puhuminen muiden kanssa kuuluu asiaan ja on osa arkea. Sääennusteita on siis seurailtu, ja päivä toisensa jälkeen saimme todeta että lähtö lykkääntyy.. Jaahas ja taas lykkääntyy.. Ei hitto nyt sinne on muodostunut uusi matalapaine joka tulee normaalia alemmas, ei hyvä... Aa nyt se matala onkin siirtynyt länteen päin, voisi olla saumaa lähteä jne.

Sopivaa sääikkunaa odotellessa aika ei kuitenkaan tullut pitkäksi; päinvastoin! Kävimme katselemassa nähtävyyksiä Lissabonissa,nautimme auringosta Oeiraksen sataman altaalla,kävimme syömässä sushia tanskalaisten ystäviemme kanssa,ja irkkubaarissa tanskalaisten, saksalaisten ja suomalaisten ystäviemme kanssa.


Aallokko oli paikoitellen kovaa.


Vihdoin tänään olemme päässeet aloittamaan arvioiden neljän päivän ylityksemme Madeiralle.


Ystävämme auttoivat meidät satamasta ja viimeiset sääarviot höpöteltiin vielä kertaalleen läpi. He aikovat lähteä ylittämään huomenna. Kaikki tavarat on järjestetty paikoilleen niin että mikään ei pääse lentämään, dieselit on tankattu ja tsekattu (testit tankista), muonavarastot ja vedet täydennetty jne. 

Köydet irtosivat Oeiraksen satamasta klo 12. Matkaa Porto Santoon, joka on Madeiran edustalla oleva pieni saari, on noin 490 mailia. Tällä hetkellä tuuli on leppoisa noin 5 metriä, mutta vanha maininki joka menee ristiin tuoreen aallon kanssa kiusaa vähän vauhtia (vain 4.5-6.5 solmua). No joo, voisi sanoa että meininki on kuin vuoristoradassa vanhan mainingin seassa :D mutta oikein hyvä näin, tuulen suunta on tietty perinteisesti ihan niinkin mukavasti että kryssillä mennään :,D mutta sekä tuulen suunnan että paineen pitäisi parantua päivä päivältä.

Täällä on tottunut siiihen, että kun satamasta lähtee, niin asettaa kurssin jonka jälkeen ruoriin tarttuu uudelleen seuraavan sataman kohdalla. Kun tänään lähdimme, meinasin ihan häkeltyä kun vastaan tuli kaksi viittaa jotka piti kiertää. Mistä niitä nyt kirtää kun heikohko tuuli ja kova aallokko, onhan siinä nyt Atlantin verran tilaa mutta useamman viikon maissaolon jälkeen tuntui jotenkin vaikealta :D eilen mietimme, että osataankohan enää ollenkaan purjehtia kun ollaan juurruttu niin pitkäksi aikaa laituriin. 

Nyt vahtivuorot ovat jo käynnissä ja meininki hyvä. Loppuun vielä onnittelut sukulaisellemme jolla synttärit:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti