maanantai 13. lokakuuta 2014

Lissabon Oeiraksen satamasta ja parempien tuulien odottelua Madeiralle ylitykseen

Viime keskiviikkona siirryimme Oeiraksen satamaan, joka on siis vain vajaan viiden mailin päässä Cascaisista Lissaboniin päin. Oeiras on kiva satama! Peruspalvelut ovat paremmat kuin hyvät sataman ollessa vielä todella uusi. Wifissä tosin olisi toivomisen varaa, mutta niin se on ollut lähes joka satamassa. Oeiras tarjoaa ilmaisen kyydin juna-asemalle joka sijaitsee muutamien kilometrien päässä, sekä lähimpään ruokakauppaan. Tämän lisäksi sitloodaan ilmestyy joka aamu tuoreet sämpylät ja kaiken kukkuraksi hintaan sisältyy sataman vieressä olevalle uima-altaalle pääsy.Nauttiessasi viisi päivää Oeiraksen palveluista, saat 2 ilmaista yötä. Tämä tiputtaa sataman hintaa kivasti! Low-season hinnoilla satama maksaa siis 23,risat€ eli jos ilmaiset yöt otetaan huomioon, niin hintaa kertyy 16,risat€/yö. Erittäin kohtuullista palveluihin nähden. Kuten Cascaisia, myös Oeirasta voi tällä kokemuksella suositella lämpimästi! Henkilökunta on super ystävällistä ja auttavaista, satamasta löytyy muutamat kaupat ihmeteltäväksi, sekä pyykinpesumahd. 1.50€/kone (cascaisissa5€/kone). Oeiraksen sataman vieressä on myös uima-altaan lisäksi pari mukavaa rantaa sekä Mc Donalds ;)

Junalla Lissabonin keskustaan hipsii 20 minuutissa (1.80€/suunta). Lauantai iltana kävimme kuuntelemassa fadoa fado-in-chiedo nimisessä paikassa saksalaisten ja tanskalaisten venenaapuriemme kanssa.


Sunnuntaina kävimme tutustumassa Lissabonin perusnähtävyyksiin sateisesta kelistä huolimatta.


Golden Gate ja Rion patsas vai Lissabon:D?! sillan suunnittelija on siis sama kuin Sanfransiscon Golden Gaten, ja se ei jää epäselväksi figuuria katsoessa.


Conquistador patsas.

Miehistömme sai vahvistuksen, kun Jani hyppäsi remmiimme lauantaina myöhään yöllä. Alkuperäinen tarkoituksemme oli katsella sunnuntai päivä Lissabonia ja lähteä tänään etenemään kohti Madeiraa. Toisin kuitenkin näyttäisi käyvän kun sääennusteita ja aaltokarttoja tutkii! Luvassa on kovaa vastatuulta sekä lähes 16 metrisiä maininkeja. Jäädään siis odottelemaan suotuisampia kelejä! Madeiralle pitää olla hyvä sääikkuna, sillä maileja kertyy Porto Santoon 480, eli ylittämiseen menee 3-4 päivää. Yleensä tähän aikaan täällä on mukava ja leppoisa koillispasaati, joka takaa ihanteellisen purjehtimisen. La-su yöllä heräsin kuitenkin 21m/s tuuleen, joka puhalteli hulppeasti venettämme lähemmäs laituria. Kävin aamulla siirtelemässä fendareita ja uskaltauduin kurkkaamaan ulos, vaikka pelkäsinkin että tukka lähtee päästä. Olin kannella noin kolme minuuttia jonka aikana kastuin niin paljon että yövaatteeni kuivuvat edelleen ja jouduin kuivaamaan pyyhkeeseen itseni. Käytännössä siis aamusuihku - ilman suihkusaippuaa. Koko tämän viikon sääennuste lupaa vastaavaa, joko kovaa vastatuulta tai tuulen hellittäessä hillittömiä maininkeja. Olemme jo puhuneet saksalaisten ja tanskalaisten kanssa että meidän pitää pitää sateen karkoitus pippalot laiturilla. Katsotaan tapahtuuko se oikeasti joku ilta :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti