perjantai 3. lokakuuta 2014

Kuvankaunis Nazare

Vietimme Nazaressa kaksi aurinkoista päivää. Keskustan tuntumasta pääsee tramilla kuvassa olevan kukkulan huipulle,


josta on häikäsevät maisemat sekä kaupunkiin että merelle. Kuvat kertovat tässä tapauksessa paljon sanoja enemmän!


Tramiin sai ottaa pyörät ja matka ylös maksoi vähän reilun euron/hlö. Toiselle puolelle jatkui rantaa niin paljon kuin horisonttiin näkyi.


Tarkoituksemme oli käydä surffaamassa Nazaressa, mutta aallot olivat meille melko suuria ja minä toivuin edelleen flunssasta, joten eiköhän näitä tilaisuuksia vielä tule. Kukkulan päällä oli huikeiden maisemien lisäksi vanha kaupunki ja kaunis kirkko.


Me viihdyimme Nazaressa erinomaisesti tutustuen kaupunkiin ja ihaillen maisemia sekä viettäen vihdoin päivän vain rannalla auringosta nauttien ja uiden. Alhaalla rannan vieresä oli kävelytie ja melko idyllinen treenireitti jos tykkää juosta. Lisäksi rannassa oli kuntosalilaitteita (niitä joissa käytetään omaa painoa vastuksena). Kaupunki on juuri sen kokoinen, josta me pidämme; ei liian iso. Rantareitin tuntumassa myytiin myös kuivattua kalaa, ja hajukin oli sen mukainen :)


Kuten jo aiemmassa postauksessa kirjoitin, satamia on kaksi aallonmurtajan sisäpuolella. Valitsemamme vasemman puoleinen oli tosiaan suositusten mukaisesti kaikin puolin paljon viihtyisämpi ja parempi satama. Tanskalaiset ystävämme olivat nimittäin vasemman puoleisessa eivätkä olleet kovinkaan tyytyväisiä. Clube Naval da Nazaresta löytyi mitä tarvitsimme; toimivat (ok) suihkut ja wc, vesi ja sähkö sekä silloin tällöin toimiva wifi :) jos laituria jaksoi marssia edes takaisin niin kyllä se wifikin sieltä pikku hiljaa jaksoi kaveerata kännykkäni kanssa. Hintaa oli n.20€/yö. Lokakuusta alkaen täällä päin on low season, joka tarkoittaa, että satamien hinnat tippuvat noin 25%. Lähimpään kunnolliseen kauppaan tosin oli hieman kipuamista vaikka matkaa taisi olla vain muutama kilometri.

Toisen illan ohjelmaamme kuuluikin kauppareissu, ja tapas-iltapala oli sen mukainen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti