sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen rantapäivä Punta del Papagayossa ja Marina Lanzarote

Kuten aiemmin kirjoittelin, matkamme jatkui tämän viikon alussa Lanzaroten Papukaijalahteen eli Punta del Papagayoon. Emme ole vielä saaneet kalaa vaikka yritys on ollut kova!


Noniin ja mihinkäs se ankkuri tiputetaan?


Kerkisimme hyvissä ajoin perille ja nauttimaan vielä upean auringonlaskun pitkästä aikaa.


Aamu alkoi keittiön aurinkoisella tervehdyksellä. Namskis!


No kyllä pienemmästäkin aamuyllätyksestä hymyilyttää!


Sitten kumivene esiin..


Ja tutkimaan kuvankaunista rantaa.


Punta del Papagayo on ihana paikka. Vesi on todella kirkasta ja paikka on suojaisa pohjoisen puolen tuulilta. 
Torstaina siirryimme pohjoiseen päin Marina Lanzaroteen, mutta kun yritimme nostaa ankkuria ylös, totesimme että ketju on jumissa jossain ja pahasti. Ankkurilahteen tullessamme S vielä kävi snorklaamassa ja tarkastamassa miten ankkuri on ja miltä pohja ja ketju näyttää. Hyvältähän se silloin näytti. Nyt oltiin kuitenkin jumissa ja kovaa, ilmeisesti pohjassa olleiden kivien välissä sillä ketju piti kyllä ääntä silloin tällöin ankkurissa olomme aikana, että ei tämä nyt mitenkään ihan puskista tullut. Jonkin aikaa kieputtuamme ja yritettyämme irti mietimme jo että ei auta kun lähteä vuokraamaan laitteet ja sukeltaa noin 9 metriin kurkkaamaan, mutta sitten tapahtui edistystä ja ensimmäinen kivenväli luovutti otteensa ja pääsimme irti. Ketju jumitti vielä muutamassa kohdassa kunnes vihdoin olimme irti ja pääsimme matkaan.

Matkalla Marina Lanzaroteen näimme valaan, emme vain päässeet selvyyteen minkä sortin valas siinä eväänsä ja pyrstöään meille esitteli. Jokin vaaleanharmaa huimavauhtinen jättiläispyrstö se oli. 

Marina Lanzarote on uusi satama ja se on yksi Puerto Calero ketjun marinoista. 


Toinen löytyy myös Lanzarotelta ja kolmas La Palmalta, jossa mekin kävimme. Palvelut ja hinta olivat kohdillaan! Satamamaksu oli 17€/yö, pyykinpesu 4€/kone, satamassa oli pieni kauppa, suuremmat olivat kävelyetäisyyden päässä, vettä ja sähköä sai, suihkut ja vessat uudet ja lämmintä vettä suihkusta:). Satamassa on paljon hyviä ja edullisia ruokapaikkoja, pikkukauppoja, ja satama sijaitsee käytännössä kaupungin keskussa. Pisteenä iin päälle oli uuden karhea kuntosali uima-altaineen ja ryhmäliikuntatunteineen, jonne sai yhden päivän ilmaisen kokeilukerran. Sataman ainoa miinus oli se että dieseliä ei ollut saatavilla. Muuten paikkaa ja satamaa voi todella suositella. Alla olevassa kuvassa kaupungin auringonlasku.


Iloista pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti