sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Haluaisin olla Aloe Vera kasvi - Lanzarote kuvina

Aloe Vera kasvi tarvitsee selviytyäkseen yli kymmenen astetta lämpöä eikä se siedä sadetta. Kuulostaa ihan minulta! Paitsi että minä tarvitsen kolme kertaa enemmän lämpöä.

Aloe House, jossa pääsimme kokeilemaan tästä monella tavalla parantavasta kasvista tehtyjä tuotteita
Lanzaroten tuliperäinen maa sopii viininviljelyyn. Köynnökset rasittuvat kuitenkin tuulesta, joten paikalliset rakentavat jokaiselle köynnökselle oman kuopan.

Lähinnä viinin valmistukseen käytetty luonnonsuojelualue La Geria


Jardin de Cactus on Cesar Manriquen suunnittelema kaktus puutarha Lanzarotella
475 metrin korkeudessa sijaitseva näköalapaikka Mirador del Rio. Täältä näkyy Lanzaroten pohjoispuolella oleva kaunis Islas Graciosan saari
Islas Graciosa

Caleta de Cebon satama, Isla Grasioca
Lanzarote on vulkaaninen saari, mikä vaikuttaa merkittävästi sen luontoon ja maisemiin. Maisemaa leimaavat tumma laavamaa ja siistit valkoiset kylät. Saarella vieraileva ei voi välttyä kuulemasta arkkitehti ja taiteilija Cesar Manriquesta, joka on teoksillaan vaikuttanut merkittävästi siihen, miltä koko saari nykypäivänä näyttää. Myös Mirador del Rio on tämän taiteilijan käsialaa.

Harian kylä

Täällä pikkukylässä vallitsee ihana tunnelma eikä maisemia voi sanoin kuvailla

Kamelit jonossa lähdössä safarille

Lanzarotella on ollut tulivuorenpurkauksia erityisesti 1700- ja 1800-luvuilla. Purkausten seuraukset näkyvät edelleen. Timanfayn kansallispuisto koostuu laavamaisemista.
Timanfayn kansallispuiston kuvaa
Los Hervideros

El Golfo
Tämän turistiautoilupäivän päätteeksi tutkimme sääikkunaa Afrikkaan, joka näyttää erittäinkin houkuttelevalta juuri tulevan viikon alusta lähtien. Pidimme yhden välipäivän huoltaen venettä, täydentäen muonavarastoja, pesten pyykkiä jne. Tänään jatkoimme matkaamme parinkymmenen mailin päähän Islas Graciosalle, olihan tämä pikku saari nähtävä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti