torstai 23. huhtikuuta 2015

Stop ja tips

Olemme olleet La Linean satamassa viikon. Missäköhän muualla olemme viettäneet samassa paikassa näin kauan aikaa? Ei tule heti mieleen mitään muuta kuin LaPa, jossa oltiiin oikeastaan molempina kertoina pakon sanelemana odottamassa milloin mitäkin veneremppaa tai asennusta sekä Cascais/Oeiras ja Cherbourg joissa oltiin osittain jumissa huonojen kelien vuoksi. Madeira ja Porto Santo taisivat olla ainoat joissa vietimme aikaa yli viikon omasta tahdostamme. Tämän vuoden aikana olemme purjehtineet noin 5000 mailia, siis noin kolmen kk aikana. Koko reissumme aikana maileja on kertynyt noin 8000. Viimeisen kk aikana yli 1000 mailia, joten nyt eteemme tuli ensimmäistä kertaa jonkinlainen stoppi lähteä heti puskemaan merelle ja seuraavaan paikkaan. Tämä satama on hyvä ja edullinen, lähellä on nähtävää, satamassa tuttuja, kelit olleet pääsääntöisesti hyvät jne. Me viihdymme täällä! Pitää myös latailla vähän omia akkuja sillä Itämerelle on kuitenkin matkaa vielä.

Olemme viettäneet venepäiviä vain tekemättä mitään mutta taas toisina päivinä kunnostaen venettä, siivoten ja pesten pyykkiä, olemme harrastaneet liikuntaa ja toki tutustuneet hieman läheiseen Gibraltariin sekä La Linean kaupunkiin joista myöhemmin lisää. Saimme taas seuraa Conquistadorista ja nyt samaan laituriin on ilmestynyt toinen suomalaisvene, jonka miehistöön tutustuimme jo syksyllä Cascaisissa. 

Täällä alkaa toukokuun alusta high season, joka tarkoittaa käytännössä sitä että lähes kaikissa satamissa hinnat pompsahtaa noin tuplasti. Esimerkiksi Ranskan rivieran alueelle ei meillä toki aikataulullisestikaan, mutta finanssipuolestakaan ole mitään menemistä sillä yksi satamayö voi maksaa helposti 100-300€. Haloo, saat hotellista sviitin samalla hinnalla kun satamassa köyden jonkin tolpan ympärille! Alkaa varmasti tuo ankkurointi houkutella aika vauhdilla :D myös Kroatia on alkanut hinnoitella itsensä ulos kiskoen satamamaksuista maltaita! Siellä taas toisaalta on paljon hyviä ankkurointimahdollisuuksia, joka kompensoi tilannetta eikä poissulje sen maan näkemistä.

Emme ole vielä päättäneet miten reittisuunnitelmamme tästä etenee. Haluamme käydä muutamissa paikoissa täällä Andalusian alueella, mutta riippuen satamista ja niiden hinnoittelusta päätämme katselemmeko paikkoja autolla vai veneellä. Vinkkejä otetaan vastaan ilomielin hyvistä ja järkevän hintaisista satamista La Linea (Gibraltar) -Malaga akselilla sekä vierailun arvoisista kohteista lähietäisyydellä (käytännössä Andalusian alue). Satamakirjatkaan eivät paljasta kaikkia helmiä, sillä esimerkiksi tätä La Lineaa ei ole edes kaikissa kartoissa ollessaan niin uusi satama.

3 kommenttia:

  1. Marinoista en tiedä mutta Rondaa voin päiväreissuna suositella:) Tuuli

    VastaaPoista
  2. Nerja on aivan ihana pikkupaikka Malagan lähellä. Suosittelen! Nina

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon vinkeistä! Nämä kuuluvat to do listalle :) /Juulia

    VastaaPoista