maanantai 27. huhtikuuta 2015

Gibraltar kierros

La Linea marinassa oleskelumme aikana kävimme Gibraltarilla pari kertaa. Taisimme vaihtaa maata ensimmäistä kertaa pyörällä. Marinasta polkee Gibraltarin puolelle noin viisi minuuttia ja pyörällä pääsee kätevästi koko turistiautojonon ohitse. Minä en voi sietää jonoissa odottelua, joten tämä sopi loistavasti. Olin onnellinen kun saimme painaa tuulitukka hulmuten jonon ohi muiden turistien istuessa autossa hiki otsalta valuen.

Kävimme läpi perusnähtävyydet. Gibraltarin vuorella asustelee Euroopan ainoa vapaana luonnossa esiintyvä barbaari makaki -apinalaji. Olisimme voineet helposti napata yhden leikkisän tapauksen miehistöömme.


Gibraltar on 426 metriä korkea vuorenkökkäre jonka sisään on rakennettu paljon sotilaskäyttöön tarkoitettuja luolia ja tunneleita. Me vierailimme kahdessa eri luolassa. 


St. Michaelin tippukiviluolassa on mahtava tunnelma. Seinistä/ylhäältä valuu vettä, sisällä on muuten pimeää mutta joitain kohtia on valaistu taitavasti ja äänimaailmakin tuntui olevan kohdallaan. Täällä järjestetään jonkinlaisia esityksiä aika ajoin, ja kun menimme sisään, siellä oli tanssiryhmä harjoittelemassa. Olisin kovin mieluusti halunnut päästä katsomaan jonkinlaisen shown tänne luonnon muodostamaan luolaan, mutta nämä esitykset ovat vasta reilusti toukokuun puolella, joten me olemme silloin jo jonkin matkan päässä täältä. Siksipä sain nyt tyytyä vain harjoitusten ihailuun.

Gibraltar on jännä paikka, siellä on kiva fiilis ja aito tunne siitä että on yhtäkkiä Englannissa, vaikka Espanja on sananmukaisesti kivenheiton matkan päässä. Passintarkastusten jälkeen on tietysti englantilaisittain punaiset puhelinkopit ja jopa bussit ovat punaisia ja kaksikerroksisia. Kaupunki on kuin vanha englantilainen kaupunki ja pääkatu on täynnä pieniä liikkeitä. 

Europa Point Light Housesta avautuu maisema Afrikan rannikolle, joka tosin kuvassa ei näy pilvisen kelin vuoksi.


5 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän kuulumisia! Mitenkäs teidän matka jatkuu? Meillä on Atlantin ylitys ja sitten saavumme Eurooppaan kesäkuun lopussa. Ranskaan tarkalleen ottaen. Kävi mielessä ollaanko samoilla kulmilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kiva vastata, kun suunnitelmat ovat vihdoin vähän selvinneet, tai ainakin saaneet jonkinlaiset raamit :) olemme Välimeren puolella vielä noin reilun viikon, josta pikku hiljaa takaisin Atlantin puolelle, Portugalin ja Espanjan rannikkoa ylöspäin. Tavoitteena olisi ylittää Biskaja joskus toukokuun lopulla ja päästä Guernseylle joskus kesäkuun alussa, eli voisi hyvinkin olla että aikataulut osuvat yhteen :) Ollaan kuulolla, aktiivisesti seurailen myös teidän blogia, toivotaan tosiaan että nähdään Euroopan puolella. Turvallista ylitystä teille! /Juulia

   Poista
  2. Loistavaa! Katsellaan sitten kesäkuussa!

   Poista
 2. Nyt olisi ollut söpöysvaroitus paikoillaan, niin suloisia apinoita! Ja majakkahullu täällä henkäili ihastuksesta viimeisen kuvan kohdalla =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedustelin tulevilta miehistön jäseniltämme (loppumatkalle), että ei kai haittaisi jos nukkuisivat pienen söpön apinan kanssa sitten veneelle tullessamme :) apinat olivat todella suloisia, kunpa olisikin voinut ottaa yhden matkaan.

   Meillä on aina ollut joku majakoiden kuvaus villitys, ei ole väliä missä päin maailmaa on. Niissä on jotain kivaa fiilistä ja kauneutta! /Juulia

   Poista