keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Dieppe - Boulogne Sur Mer - Calais. Englannin kanaali vaihtuu Pohjanmereksi

Otsikon retki kuvina ja muutamalla sanalla. Dieppe oli oikein mukava satamakaupunki. Menisimme varmasti uudelleen!


Ranskan kulinaariset nautinnot.


Dieppestä siirryimme reippaalla 12-15m/s tuulella ja kohtuullisen suurella aallokolla Boulogne Sur Meriin. Mutta nyt keskinopeutemme oli 7,14 ja maileja kertyi yli 50nm! Olemme siis ylittäneet 5mailia/tunnissa vauhtimme likaisesta pohjasta huolimatta, mutta kyllä se sitten vaatikin keliä!
Boulogne Sur Mer oli myös mukava paikka. 


Sieltä siirryimme leppoisalla kelillä ilman tuulta ja aallokkoa pelkän myötävirran saattelemana Calaisiin. 


Odottelemme että Juho hyppää miehistöömme tulevana yönä ja jatkamme matkaamme kohti Amsterdamia.

Satamista lyhyesti

Dieppe: kaunis mukava satamakaupunki, kaikki helposti kävelyetäisyydellä. Hyvät laiturit, sähkö & vesi laiturille, 24/7 pääsy satamaan. Siistit wc:t ja suihkut. Wi-Fi.

Boulogne Sur Mer: hyvät laiturit, sähkö & vesi laiturille, 24/7 pääsy satamaan. Siistit wc:t ja suihkut. Kaupunkiin vähän matkaa. Wi-Fi.

Calais: pääsy satamaan +-2h hw eli satamaan pääsyyn kynnys (sill). Ulkopuolella odotuspoijuja. Wc:t ja suihkut siistit. Vesi ei juomakelpoista mutta tulee laiturille kuten sähkökin. Satamakonttori auki miten sattuu. 

Satamien hinnat pyörineet nyt Kanaalissa 25-38€/yö (high season ja alle 12m veneeltä).

2 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmakuvia jälleen. Hieman yllätyin, että satamat ovat noin kalliita. Pitää olla jonkin moinen budjetti matkassa mukana =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satamien hinta menee täällä low ja high seasonien mukaan ja high seasonilla (kesällä) hinnat ovat monessa paikkaa melko korkeita verrattuna talviaikaan jolloin low. Kyllä niihin saa budjettia uppoamaan, toisaalta jos veneessä on useampi henkilö niin kulutkin jaetaan jolloin per henkilö osuus jää kohtuulliseksi. Merkittävä ero syntyy veneen pituuden mukaan. Yli 12 metrisestä veneestä joutuu pulittamaan monessa satamassa lähes tuplahinnan. Kanarialla oli myös kuukausittainen erillinen vero satamamaksuissa yli 12 m veneille. Toisaalta täällä säästää niin monessa asiassa mihin kotona ollessa menee täysin huomaamatta rahaa, että loppujen lopuksi aika pienellä budjetillakin selviää :) Ankkurointi on onneksi ilmaista kaikkialla missä se vain on mahdollista. Kanaalissa toki vuorovesien vuoksi se on melko mahdotonta pidempi aikaisesti.

      Poista