perjantai 22. toukokuuta 2015

Uuden elämän alku - Liikunnan harrastaminen veneessä

Jokin aika sitten kirjoitin, että olemme saaneet vihdoin integroitua liikunnan osaksi tätä säännöllisen epäsäännöllistä arkeamme. Kiitos siitä kuuluu Uuden elämän alku -valmennukselle, josta sain vihdoin kimmokkeen ja pääsimme uudelleen alkuun liikunnan suhteen. 


Uuden elämän alku -valmennuksen ei ole tarkoitus olla laihdutuskuuri, vaan uusi elämäntapa. Valmennuksen avulla treenaat kolme kertaa viikossa reilut 20 minuuttia paikasta riippumatta, me olemme treenanneet mm. ankkurissa ollessamme ja pitkillä matkoilla jopa purjehduksen aikana. 


Saat treeniohjeet kätevästi netin välityksellä koneellesi, puhelimeesi tai tabletille. Valmennuksessa on yhdistetty viimeisimmän tutkimustiedon HIIT (high intensity training) -tehoharjoittelua ja kaikki harjoitukset tehdään oman kehon painolla. 


Lepopäiville saat palautumisohjeita. Jokainen harjoitus on erilainen, jolloin lihakset eivät kerkiä rutinoitumaan harjoituksiin. 

Olen suhtautunut aina todella negatiivisesti kaikenlaisiin dietteihin ja ohjelmiin, jossa yritetään pudottaa painoa ruokavaliolla tietyllä ajanjaksolla tietyn verran. En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki siinä on, sillä vaikka selviäisitkin dietistä repsahtamatta herkkuihin (mitä minä en muuten ikinä saisi tehtyä), samat kilot tulevat takaisin kun dieetti on ohi ja palaat takaisin vanhoihin ruokailutottumuksiin.

Meillä kyse ei ole niinkään painonpudottamisesta, vaan terveellisistä elämäntavoista, massan muuttamisesta lihakseksi ja sitä, että saamme liikunnan osaksi arkeamme. Purjehtiessa tulee istuttua paljon ja syötyä epäsäännöllisesti, mikä taitaa itseasiassa olla myös aika suuren osan työssä käyvistä ongelma. Kun pääsee satamaan, ei todellakaan ensimmäiseksi lähde etsimään kuntosalia tai tanssistudiota jonka tunneille osallistua. Juoksulenkit ovat minulle tylsää puurtamista, tarvitsen jotain missä en kerkiä miettimään että onpa pitkä matka ja olenpa nyt jo väsynyt. Liikunnan pitää siis olla samaan aikaan jotain helppoa, vaatia ajattelua ja 100% keskittymistä, olla nopeatempoista, sellaista missä hiki roiskuu ja sellaista, mitä voi harrastaa missä vain, mielelläään jopa veneessä. Vaikealta kuulostava yhtälö, eikö?

Sitten törmäsin Uuden Elämän alku-valmennukseen. Lueskelin nettisivuja ja kaikista ennakkoluuloistani huolimatta huomasin osallistuneeni kolmen viikon valmennukseen, jonka pyrkimyksenä on saada liikunta nimenomaan elämäntavaksi eikä vain tehdä kolmen viikon tehotreeniä jonka tavoitteena on pudottaa pelkästään painoa. Tämä kuulosti juuri siltä mitä halusin. Treeniohjeiden lisäksi ohjelma sisältää mm. vinkkejä hyvään uneen, äänitteitä rentoutumiseen, valmiita ruokaohjeita, sekä miten syöt oikein ja miten vähennät stressiä. Tätä osiota pidän vähintäänkin yhtä tärkeänä kuin treeniohjeita. 

Liittyminen oli helppoa. Maksettuani osallistumismaksun, joka muuten oli varsin kohtuullinen, vain 28,90€, sain tunnukset, joilla kirjauduin sivustolle jonne päivittyi kaikki ohjelmaan kuuluva sisältö pikku hiljaa. Pääset liittymään valmennukseen tästä

Hauskaa tässä on ollut se, että nyt treenaaminen on onnistunut mm. ankkurissa ollessamme veneen kannella, laiturilla tai läheisessä puistossa satamassa ollessamme, sekä jopa purjehtiessa. Purjehtiessa olen tosin joutunut varioimaan joitain liikkeitä, sillä veneen liikkuessa treenaamiseen tuo oman ulottuvuutensa tasapainon löytäminen. 


Jokatapauksessa, enää ei ole löytynyt tekosyytä sille, miksi tänään ei voisi treenata, sillä Uuden elämän alku -valmennuksen treenit ovat nimenomaan sitä mitä kaipasin; helppoja mutta ajatusta vaativia keskittyen isoihin lihasryhmiin, nopeatempoisia ja päivän liikuntasuoritus on tehty puolessa tunnissa. Kaiken lisäksi se on ollut hauskaa ja huomaamme kuinka paljon parempi olo nyt on.


Suosittelen lämpimästi Uuden elämän alku -valmennusta sinulle, joka kaipaat liikuntaa osaksi arkeasi ja haluat voida paremmin kokonaisvaltaisesti! 

4 kommenttia:

 1. Aika upeat maisemat teillä tuohon liikunnanharrastamiseen. On se kyllä jännä juttu että vaikka ihminen tietää mikä tekee itselle hyvää, niin silti siihen tarttuminen on muka niin vaikeaa. Pitänee tutustua suosittelemaasi valmennukseen! :) T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, täällä on maisemat kohdillaan :) Suosittelen tutustumaan valmennukseen, siitä saa paljon muutakin kuin vain treenin, joka sekin on itsessään toki jo loistava!

   Poista
 2. Terve, miten nuo päivittyi? Tai siis että minulla ei ole välttämättä päivittäin mahdollisuutta päästä nettiin, niin kuinka usein siis uudet ohjelmat tulee..? Voiko niitä saada jotenkin monta kerralla? Kiitos paljon jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kun kirjautuu ja maksaa osallistumismaksun, viestejä alkaa tippumaan sähköpostiin pikku hiljaa. Kerralla kaiketi ei saa kaikkea. Minullakaan ei ole päivittäin pääsyä nettiin, mutta tein niin, että annoin valmennusohjelmien ns. tulla etukäteen ennen kuin aloitin valmennuksen, eli kun olin saanut muutamat treenit, aloitin. Niin minulla oli aina myös niille päiville kun en päässyt nettiin katsomaan uusinta treeniohjelmaa, valmiina tallennettuna edellinen ohjelma. Tsemppiä treeneihin=)

   Poista