perjantai 15. toukokuuta 2015

Simpukankeräilijät Ilha de Farossa

Tiistain valjettua nostimme ankkurin ja suuntasimme vain muutaman mailin päähän toiseen ankkuripaikkaan. Olimme jo edellisenä päivänä katsoneet matkan varrelta kivan paikan jonne mennä rannalle ja pulikoimaan. Se paikka oli lähellä vene- / laivaväylää, ja halusimme nukkua yön rauhassa, joten moottoroimme yöksi syvemmälle Faron väyliä. 

Aurinko paistoi ja oli lämmin. Faron joessa virta on parhaimmillaan 4.5 solmua, joten vähän meitä hermostutti jättää vene heti ankkuroituamme sen yksin (tottuuko siihen ikinä vai jänskättääkö ankkurin pitäminen aina?!), vaikka olimme pakitelleet useampaan otteeseen ja testanneet ankkuria. Noh, siihen se nyt kuitenkin jäi tyytyväisenä lepäämään kun me lähdimme rannalle. Ja siinä se myös pysyi. 


Minä ja S taapertamassa rannalle.


Ilha de Faron rannat ovat täynnä upeita simpukankuoria, joten mitäpä muuta me olisimme voineet tehdä kun pyllistellä rannalla ja kerätä niitä pussikaupalla mukaamme.



Satuimme myös löytämään kuivuneen Herra ravun.


Simpukkakeräilyn jälkeen uintia edeltävä selfie. 



Ja sitten hypyt wiihuuuu!


Illaksi vaihdoimme vielä kerran ankkuripaikkaa lähemmäs Faron kaupunkia. Siitä dinghyllä keskustaan ja Suomen pelin alettua syömään sushia ja katselemaan peliä. 

Täällä on super hyviä sushi paikkoja. Yleensä niissä on All you can eat -buffetteja lounasaikaan, mutta löysimme myös sushi paikan joka tarjosi buffan samalla hinnalla dinneriaikaan (11,90€).


Sushibuffassa kävimme viimeksi Oeiraksessa Lissabonin lähellä Conquistadorin kanssa. Silloin söimme muistaakseni 124 palaa sushia neljään pekkaan. Nyt söimme kolmistaan vain 80 palaa. No, ihan hyvä saalis kuitenkin. 


Tarjoilija raukka kysyi ensimmäisellä erätauolla että haluammeko laskun: eiei, tilaamme lisää! Hän ei tiennyt että on vielä kaksi erää jäljellä - niin pelin kuin sushiin syömisen suhteen.

Illaksi vyöryimme vanhan kaupungin kautta masut täynnä dinghylle ja dinghyllä ankkuroidulle veneellemme. Dinghymatka oli puoli jännä koska oli pimeää, ja vuorovesi on useamman metrin tässä Faron edustalla kulkemassa joessa. Hyvin me kuitenkin moottoroimme "ruohikkoa" pitkin ja kaikki pääsimme onnellisesti mahat täynnä nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Ihan huikea toi rapukuva ja sushikuvat ovat syötävän hyvän näköisiä! =) Pitääkin mennä heti ensi viikolla syömään sushia!
    T. Minna

    VastaaPoista