Samuli kirjoittaa: Vikalista on tyhjä ja sääikkuna antaa odottaa itseään, siispä ruokabloggaamaan, aikamoista! Olen aina tykännyt laittaa ruokaa, mutta täällä reissulla se on ollut vielä tavallista mukavampaa koska aikaa on. Ei minun kokkaukset kovin monimutkaisia ole, mutta ei sitä veneessä liian monimutkaisia saa ollakkaan.
Ohessa reseptit pariin vakioruokaan, jota J ainakin jaksaa syödä ja kehua.
Kanaa Tikka Masala (4 hlö)
noin 400g kananfileitä
2 rkl öljyä
1 isohko sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
4 kpl valkosipulinkynsiä (vähempikin riittää, mutta me laitetaan välillä 6 kpl)
pala inkivääriä (noin 4cm, insinööri tsekkaa mitalla)
2 prk tomaattimurskaa (á 400g)
1 tl chilijauhetta
1tl kuminaa
1 tl suolaa
2 dl turkkilaista jugurttia
basmatiriisiä lisukkeeksi
Ruskista paloiksi pilkotut kananfileet ja siirrä sivuun pannulta.
Kuullota öljyssä silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri, tomaattipyree ja mausteet. Murskaa lastalla mössöksi, suutuntumaa ja sattumia saa jäädä.
Lisää joukkoon tomaattimurskat ja anna hautua.
Lisää joukkoon kananpalat ja jugurtti. Hauduta noin 10 minuuttia, jotta kanat ovat varmasti kypsiä.
Tarjoile basmatiriisin kera.
Valmistusaineet |
Sattumia saa olla reilusti |
Valmiin mössön pitäisi näyttää jotakuinkin tältä |
Tarjoiluehdotus: Pari basilikanlehteä päälle, vettä kuppiin ja tiskin säästämiseksi vain haarukka. Taustalle sopii hyvin esim. Välimeri, alle huoltoa kaipaava teak-pöytä. |
Sieni-pekonirisotto (4 hlö)
noin 200g tuoreita sieniä
1 isohko sipuli
1 pkt pekonia
voita
3 dl risottoriisiä
4 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
noin 8 dl vettä
Tarjoile parmesaaniraasteen ja sitruunan kera
Paista pilkottu pekoni, lisää joukkoon sienet ja sipuli. Kuullota, lisää voita tarpeen mukaan.
Puhdista pannua vähän ja lisää voita sekä riisit. Kuumenna riisi kuultavaksi voissa ja lisää joukkoon valkoviini. Sekoita liemikuutio lämpimään veteen ja lisää sitä joukkoon viinin imeydyttyä. Jatka veden lisäämistä aiemman imeydyttyä. Sekoittele välillä ja anna kiehua kypsäksi (noin 20 min). Sekoita joukkoon pekoni, sienet ja sipuli. Koostumuksen tulisi olla hieman kostea.
Valmistusaineet |
Sienet, sipuli ja pekoni paistumassa |
Tarjoiluehdotus: parmesaaniraastetta, chilihiutaleita, basilikanlehtiä ja sitruunaa. Veitsi tiskivuoron mukaan. |
Hei, nämä laitetaan kokeiluun! Mietin juuri mistä keksisi vaihtelua meidän vakkariruokiin. Jotenkin mulla oli kuvitelma että tikka masala olisi kovin hankala tehdä, mutta tämä resepti vaikuttaa varsin toimivalta.
VastaaPoistaKiitos kivoista veneruokainspiraatioista! Intialaista vegeä tulee kokkailtua kotona viikoittain, mutta jostain syystä ei veneessä. Täytyykin laittaa kokeeksi aloo gobit ja palak paneerit veneen liedelle ;)
VastaaPoistaRisotto on myös kätevä ja maistuva veneruoka... mmmm... Ei haittaisi vaikka innostuisitte enemmänkin ruokabloggailemaan ;)
No voi nam! Näyttävät todella herkullisilta annoksilta. Pitääkin ottaa reseptit talteen =).
VastaaPoistaHauskaa että reseptit tulevat kokeiluun! Tikka Masala on tosiaan helppo. Nautinnollisia makuhetkiä teille kaikille!:)
VastaaPoista