torstai 4. syyskuuta 2014

Biskajan tuulet ja Ribadeo

Tiistaina matkamme jatkui kohti paikkaa nimeltä Ribadeo. Edessä oli 50 mailin legi, joten kello herätti ajoissa. Kannen pesun ja kauppareissun jälkeen pääsimme vihdoin irroittamaan köydet 11.30. Avilesin tehtaat olivat puhaltaneet kunnon katkut kannellemme, mutta mustan pölyn alta paljastui taas kaunis valkoinen väri pesun jälkeen. Nautimme ihanan aamiaisen merellä.Tiesimme että keli tulisi olemaan jokseenkin hurja. Tuulta oli luvattu se 14m/s, mutta suunta oli myötäinen, joten tartuimme houkutukseen suunnata merelle. Olimmehan olleet poissa mereltä jo aivan liian kauan. Alkuun matka taittui koko isolla purjeella ja pätkällä keulaa. Pikku hiljaa tuuli alkoi kuitenkin tuivertaa yhä kovempaa, joten reivasimme 2:n ja keulakin vedettiin sisään. Preventteri viriteltiin jo alkumatkasta.


Aallokko alkoi olla jo melkoista. Parhaimmillaan vauhti ylsi 11.4 solmuun. Kunnon aloitus siis vieraillemme Miljalle ja Josalle, jotka selvisivät top 5 pahimmista keleistämme vain ohimenevällä pahallaololla.


Ennen Ribadeon sisäänkäyntiä, aallot kaatuilivat hurjan näköisesti.
Päästyämme satamaan, lähdimme tutustumaan paikkaan. Kaupunki näytti sympaattiselta. 

Ilta taittui nopeasti mm. tapasten ja Sidran merkeissä.

Tänään tarkoituksemme oli lähteä surfaamaan. Nappasimme taksin Longara nimiselle rannalle, mutta high season oli jo ohi, joten kamoja ei enää vuokrattu. Päädyimme vain nauttimaan paikan maisemista, jotka olivat upeat. Vaikka päivä oli pilvinen, oli solti todella lämmin. Huomenna sitten uusi surffikokeilu toiselle rannalle, jossa pitäisi olla meininkiä ja surffikamoja vuokralla. 

Täytyy todeta, että on meillä aikamoiset miekkoset. Satamaan palattuamme me Miljan kanssa joogailtiin laiturilla...


Kun miehemme olivat loihtineet meille upean sienirisotto päivällisen alkupaloineen! 


Wau!!Illalla nappasimme skeitit mukaan 


ja kävimme kaupungilla, jossa yllätys yllätys oli ... FIESTAAA!!! =] joko meillä on loistava säkä näiden juhlien kanssa, tai sitten näillä on joka päivä fiesta! Oli niin tai näin, niin tänään oli vasta lämmittelyä fiestan suhteen, huomenna se kuulemma alkaa vasta kunnolla. Nautimme tapakset sangrioineen veneellä sitloodassa kynttilänvalossa.


Mikä täydellinen päivä tekemättä oikeastaan yhtään mitään - tai stressaamatta yhtään mistään!


5 kommenttia:

 1. Portugalin Nazare on yksi Euroopan parhaita surffaus-paikkoja, katseltiin siellä tosi isoja aaltoja. Muutenkin kaupunki on tosi mukava, viihdyttiin siellä pari viikkoa ennen Porto Santolle menoa. Jos sinne menette, kannattaa valita satama-altaan vasemman reunan marina, toinen ei ole niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maiju, kiitos paljon vinkistä! Pitää kurkkia karttaa. Oliko sataman toisessa reunassa jotain erityistä, miksi se ei ollut niin hyvä? /Juulia

   Poista
  2. Samassa satamassa on kaksi marinaa, se oikeanpuoleinen oli viime kesän suomalais-mielipiteillä kaikin puolin huonompi ja kalliimpi ja haisee, koska kalastusveneet purkavat saaliinsa ihan vierellä. Jollei asia ole muuttunut vuodessa, on ehdottomasi parempi valinta vasemman kulman Clube Naval da Nazare-marina:-) http://sy-panthera.com/loki_2013/loki2013_9.html#nazare

   Poista
  3. Ok, kiitos tästä paljon! :)

   Poista
  4. Ja kuten olettekin kirjoittaneet blogissanne, kalastushomat ovat varsin epämukavia varoa täällä merellä! Saa olla todella varovainen. Lueskelin myös tuosta Nazaresta, pitää ehdottomasti käydä poikkeamassa :) Kiitos siis blogistanne ja sieltä saamista tiedoista Maiju!

   Poista