sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Päivä Atlantilla - Douro Marinasta Aveiroon

Perjantaina suuntasimme paikkaan nimeltä Aveiro. Aveiro sijaitsee mukavan merimatkan, n. 30 mailin päässä Portosta. Lähdimme Douro Marinasta LW:llä, pyrimme slackiin (slack on nousu- ja laskuveden käännekohta, jolloin virtausta ei periaatteessa pitäisi olla). Aurinko paistoi lämpimästi ja olimme intoa piukassa vetämässä purjeita ylös pitkästä aikaa! Aluksi pääsimmekin mukavasti purjeilla


mutta jossain vaiheessa tuuli tyyntyi lähes kokonaan, jolloin koneistus taas alkoi.

Puutarhammekin on löytänyt paikkansa sprayhoodin alta. 


Basilikalla on vähän tiukemmat paikat mutta rosmariini näyttäisi selviävän hyvin. Kaikki asiantuntijan vinkit otetaan vastaan siitä miten saamme basilikan pärjäämään. Perus google vinkit ei auta :D emmekä varsinaisesti ole mitään viherpeukaloita, varsinkaan minä - S on muutenkin meidän kukkavastaava;)

Aveiroon pitää mennä noin 4 mailia pitkää kiemurtelevaa jokea pitkin. Jokea pitkin sisämaahan päin muutaman mailin päässä on ankkurialue, jossa olikin veneitä. Olimme kuitenkin saaneet tanskalaisilta ystäviltämme tiedon siitä, että myös lähempänä kaupunkia on marina. Niinpä jatkoimme kapenevaa jokea pitkin niin pitkälle kuin mahdollista kunnes ponttoonilaiturin pätkä veneineen tuli meitä vastaan. 

Satama ei varsinaisesti ole mikään unelmapaikka tai silmiä hivelevä kohde:,D laiturin vieressä on lähinnä slummeilta näyttäviä rakennuksia, toisessa ikkunoita rikki ja toisessa graffiteja. 


Tämä Avellaksi kutsuttava venekerhon laituri on kuitenkin vain 600 metrin päässä Aveiron keskustasta, joten miksipä ei. Satamamaksu oli 15€ ja sillä sai vettä ja sähköä sekä erittäin (tähän asti reissumme parhaan) toimivan internetin. Siitäpä riemu ratkesi, sillä oli sopivasti Vain Elämää perjantai ;) 

Satamassa olisi ollut tarjolla myös suihkut ja kaiketi wc, mutta käytimme omaa suihkuamme joten yleisten tilojen kunnosta emme osaa sanoa sen enempää, kuin että itse satamakonttori oli erikoisin missä olemme käyneet! Satamavahti oli ystävällinen ja tuli ottamaan meidät vastaan laiturille sekä näyttämään paikan. Satamakonttori sijsitsi toisessa näistä "slummitaloista", ikkunat kuitenkin löytyivät :D meno oli rentoa. Astuessamme sisään, joku makasi sohvalla kippurassa, ilmeisesti nukkui. Joku mies röhnötti vatsa pystyssä kauluspaidan napit auki sohvalla rööki huulessa ja katseli jalkapalloa. Tilassa oli myös bilispöytä sekä baaritiski. Jossain vaiheessa tilaan tuli lisää poppoota ja tarjoilija tai joku työntekijä alkoi laittaa oliiveja, sipseja ja kaljaa pöytään :D me saimme kuitenkin kartan ja kaikki vinkit ravintoloista jne.. Maksoimme ja lähdimme nauraen veneelle.. Kaikenlaista.. Huikea paikka! 

En nyt tiedä voiko suositella, mutta kätevä paikka käydä tutustumassa itse kaupunkiin, jota kutsutaan Portugalin venetsiaksi, sillä kaupunkiin virtaa kanavia joissa on Venetsia tyylisiä kondoleita. 

Kaupunkiin ja satamaan johtava joki virtaa  parhaillaan 3-4 solmua, joten vastavirtaan ei kannata paikkaan yrittää. Mukavan myötävirran siitä päinvastoin saa, emmekä me ainakaan joutuneet virran yllättämäksi vaikka se paikoitellen vähän heittikin veneen keulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti