torstai 11. syyskuuta 2014

Natural beauty - Enseada da Barran ankkuripaikasta Vigoon

Tiistaina suuntasimme ankkuriin Enseada da Barra nimiseen poukamaan. Illa de Ons nimisen saaren edustalla, noin 12 mailia ennen maalia, jouduimme sankan sumun keskelle.


Väistelimme tutkan ja plotterin avulla muutamaa alusta, ja totesimme että näkyvyys oli alle 50 metriä, sillä vastaantulevaa alusta ei näkynyt vaikka se tutkan ja plotterin mukaan meni ihan vierestä. Islas Cies -saaren edustalla pälyilimme ympärillemme, ja kumpikin S:n kanssa katselimme että nyt näkyvyys on ehkä vähän parantunut, mutta onpas synkän ja jyreän näköinen pilvipeite oikealla puolellamme. Kunnes totesimme että ei ole tosi, se on Islas Cies ja aurinko paistoi vuoren takaa luoden jännän näköisen maiseman sumun seassa. Kuvassa saari näkyy jo selkeästi.


Islas Cies –saariryhmään kuuluu kolme saarta: Illa Do Monteagudo, Illa do Faro ja Illa de San Martino. Saaret ovat osa Atlantic Islands of Galicia –kansallispuistoa. 

Vasta Enseada de Barren edustalla juuri ennen ankkurointiamme sumu jäi taaksemme ja maisemat olivat huikeat.
Ilta saapui ja jättiläismäinen kuu nousi valaisemaan kaunista poukamaa.Yöllä heräsimme ankkurihälytykseen muutaman kerran. Vene oli heilahtanut 180 astetta ympäri vuoroveden suunnan muuttuessa, jolloin ankkurihälytykseen säätämämme säde muuttui ja hälytys herätti meidät. Oppiiko näihin ankkurointeihin ikinä luottamaan ja nukkumaan hyvin..? Ehkäpä ajan kanssa!

Aamulla aurinko lämmitti ihanasti. Soudimme kumiveneellä rantaan ja lähdimme juoksulenkille tutustumaan saareen. Ihan rannan vieressä lähti mukava polku saaren länsiosaan, jossa maisemat olivat kerrassaan huikeat!Nyt alkavat ankkuripaikat olla juuri sellaisia, mitä olemme odottaneet!

Rannassa oli suuria ja kauniita simpukoita, joita tietysti keräsin haisemaan veneeseen mukaan :D aivan mahtava paikka - tosin tämä taisi olla nudisti ranta, tai sitten espanjalaiset tykkäävät muuten vain poseerata ja vaeltaa alasti rannoilla.

Nautittuamme ankkuroinnista ja mahtavista maisemista sekä tuulen noustua suuntasimme Real Club Nautigo - Vigon satamaan. Ystävämme saapuivat illalla luoksemme, joten laitoimme veneen kuntoon ja kävimme ostamassa tarvittavat ainesosat suunnittelemaamme tapas-illallista varten.
Myös keräämäni simpukat pääsivät heti käyttöön!2 kommenttia:

 1. Olipas teillä sumuseikkailu, mutta upeat kuvat saitte napattua sumuisista maisemista. Nuo simpukkatuikut ovat aivan ihanat!

  Hyvää matkaa taas ja vähemmän sumuisia seiluita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merenneito, sumu on kaiketi yleistä Vigon seudulla, joten mekin saimme kokea sen. Simpukkatuikut olivat mieheni idea ja toimivat kivasti alustana :) /Juulia

   Poista