perjantai 19. syyskuuta 2014

Porto

Leixoesista pääsee Portoon vajaassa tunnissa bussilla tai metrolla, joka maksaa vajaa pari euroa. Leixoes ei ole itsessään mikään erikoinen, ja sataman läheisyydesä on paljon kala-aluksia sekä verkkoja yms, joten arvatenkin tuoksu on sen mukainen. Edellisenä iltana ihmettelin vuotaako vessamme mutta sitten tajusin että hajuhan tulee ulkoa :D ihanaa! Sataman läheisyydessä on myös paljon teollisuutta, joten mikään erityisen viehättävä paikka tämä ei ole. Peruspalvelut kuitenkin toimivat. Satamahenkilökunta on todella ystävällistä ja palvelu pelaa! Sähköt ja vedet saa laiturilta. Suihkut, vessat ja Wifi löytyvät. Nyt ei kyllä oikein voi sanoa että suihkut ja vessat olisivat edes ok kuntoiset :D mutta ovat kuitenkin. Pyykinpesumahdollisuutta ei omatoimisesti ole, mutta pyykkejä on kuitenkin mahdollista pesettää. Sataman henkilökunta soittaa pesulaan, josta noudetaan pyykit veneeltä, pestään, kuivataan, silitetään ja tuodaan takaisin veneelle hintaan 2€ kilo. Ei mitään ilmaista sillä pyykeistä kertyy huomaamatta hurja painomäärä, mutta loistopalvelua!

Maanantaina nukuimme pitkään ja siirsimme veneemme oikealle paikalle, sillä olimme pimeässä tuupanneet vain helpoimpaan koloon. Vieraamme valmistivat huippusalaatin ja skumppa avattiin viimeisen yhteisen päivän kunniaksi. 


Aamupäivä oli aurinkoinen, mutta iltapäivällä sadekuuro saartoi meidät - juuri kun olimme lähdössä bussilla Porton keskustaan. Porto on kaunis kaupunki ja kuuluisa portviinistään.


Maisemat olivat hienot!Ja vielä lopuksi uusi resepti, joka tulee alunperin Cillan äidiltä, mutta jonka me olemme myös nyt oppineet ja todenneet hyväksi veneilyruoaksi! Killon kana, jonka kastikkeeseen tulee appelsiinia, soijjaa, kermaa ja sitruunapippuria + tietysti kanaa ja riisiä. Njam!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti