maanantai 2. helmikuuta 2015

Lämmin laskiainen

Sijainti  01.02.2015 UTC 21.00: 16° 28'804N 38° 37'030W
Suunta: 235°
Nopeus: 5,7 solmua

Tuuli moinasi sääennusteiden mukaisesti lauantaiksi puhallellen vain 5-8m/s. Aurinko on paistanut siniseltä taivaalta ja merivesi on noussut yli 26 asteeseen. Nyt aletaan olla niissä lukemissa jossa minä viihdyn! Toiveemme toteutui myös purjevalinnan suhteen, sillä lauantaina laskimme ison ja kutterin alas ja virittelimme parasailin keulaan. Itään kääntyneestä tuulesta johtuen olimme aiemmin joutuneet ajamaan hieman liian pohjoiseen vievää kurssia, joten lauantaina jiippasimme ja nyt kurssi osoittaa vuorostaan vähän liian etelään. Yritämme suunnata St Lucialle, mutta katsotaan mihin niistä Karibian etelänpuoleisista saarista sitten luontevimmin osuu. Kaikki käy! Aallokko on huomattavasti aiempaa leppoisampi eikä sisällä oleminen kokkailuineen päivineen aiheuta muuta kuin hikiveden valumista. Lauantaina S kokkasi meille poronkäristystä ja muusia, joka sopi hyvin tammikuun lopun menuun. Parasailillä olemme saaneet hyvän vauhdin 5,5-7,5 solmua hennosta tuulesta huolimatta. Purje on kaunis ja valtava (188m2 + leija 60m2). Viikonloppu on ollut täydellinen! Vihdoin. Jo sitä mukulakivi perunamaa efektiä piisasikin. Nyt veneen liikkeet ovat smoothit ja oleminen on paljon mukavampaa. Ja lämpö ja aurinko!

Tänään on lasketeltu laskiaisen kunniaksi myötätuuleen edelleen parasaililla ja koska 1/4 etappibileet peruttiin kurjan aallokon vuoksi, niin juhlimme nyt laskiaista syömällä alkuruoaksi bruchettoja, pääruoaksi Olivian kanaa (kanafileitä, herkkusieniä, babyporkkanoita, kermaa, smetanaa, hunajaa ja soijaa sekä riisiä) sekä jälkiruoaksi laskiaispullien sijaan suklaamuffinseja Atlantin tapaan. Pentterissä vierähti useampi tunti, mutta se oli sen arvoista!

Tänään huomasimme myös suuren määrän levää ja levälauttoja täällä keskellä merta. Näistä luimme jo aiemmin Dysselin blogista, mutta nyt ne tuli nähtyä omin silmin. Hämmentävää. Levälautat ovat rumia ruskeita mönttejä muuten niin syvänsinisessä merivedessä.

Aurinko on juuri painunut horisonttiin (elämme UTC aikaa veneessä) ja yövahtiemme paras ystävä kuu on odottanut jo tovin vuoroaan auringolta takanamme taivaalla. Se on iso mollukka, ylihuomenna on aiemmin mainitsemani täysikuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti