maanantai 23. helmikuuta 2015

Seikkailupäivä Dominikaanisessa tasavallassa

Sunnuntaina lähdimme aamusurffille. 


Pojat olivat käyneet jo aiemmin vuokraamassa auton, jolla pääsimme kätevästi mestoille. Ranta oli nimeltään Encuento ja sinne ajoi Puerto Platan Ocean World Marinasta noin tunnin. 


Aallot olivat todella sekavia ja minulle liian suuria. Aallokko meni ristiin, virtaus oli kova ja aaltojen väli melko tiheä. Minulle olosuhteet olivat siis melko haastavat, mutta hauskaa riitti erityisesti siinä kohtaa kun tuntui että oli juonut merivettä keuhkot ja mahan täyteen. 


Ranta oli hieno ja surffaajia oli paljon. Osalla porukastamme surffi sujui haastavista olosuhteista huolimatta.Muutaman tunnin whirlpoolin jälkeen vaihdoimme Cabarette rannalle, jossa Ossi ja Antti jatkoivat jo aiemmin aloittamaansa Kite Surfing -tunteja. Tämä ranta oli myös kaunis mutta turistisempi.


Nautimme siellä lounaan.

 
Poikien kiteillessä me lähdimme S:n ja Arimon kanssa Monkey Jungle nimiseen paikkaan, jossa Arimo testasi ampumista.


Matkalla näimme lauman lehmiä ja sonneja. Oli pakko pistää silmät kiinni kun tuntui että ne tulevat päin autoa. Ja kun katsoi ulos uudelleen, lauma oli mennyt ohi ja viereisessä aidassa oli sattumalta lappu jossa luki: You will remember this day :D


Tämän jälkeen lähdimme kaikki kolme seikkailemaan ziplineilla, joka tarkoittaa siis vaijeriradoilla liukumista paikasta a paikkaan b. 


Ratoja oli seitsemän, josta pisin oli yli 200 metriä pitkä vaijeriliuku. Yksi radoista sisälsi vapaapudotuksen luolaan.


Luonto oli kaunista ja paikka tarjosi muutenkin vastinetta rahoille. 


Tämä Monkey Jungle tekee siis jonkinasteista hyväntekeväisyyttä, jonka vuoksi pidimme paikasta viellä enemmän. Tuloilla maksettiin paikallisille lääkäreitä ja hammaslääkäreitä, apinat joita olisi lisämaksusta päässyt ihailemaan olivat kaikki pelastettuja apinoita jne. Ja tarjosihan tämä paikka paikallisille 35 työpaikkaakin. On kiva maksaa jostain sellaisesta, mistä tietää että rahat menevät hyvään tarkoitukseen. 

Myös täällä rikkaiden ja köyhien erot ovat suuret. Rikkaiden asuinalueiden porteilla seisoo vartijat aseet tanassa kun köyhempi väestö asuu hökkeleissä. Sikaa myydään tienvarrella kokonaisena possuna ja meininki on paikoitellen muutenkin sekavaa. Skoottereita ajetaan kolmepäällä ilman kypärää ja liikenteessä näyttäisi olevan myös kolmas kaista, joka tarkoittaa ajamista keskellä tietä. Täällä ollaan kuitenkin ystävällisiä turisteja kohtaan ja pidämme jollain tavalla Dominikaanisesta tasavallasta muutenkin kovasti. 

Päivä päättyi melkoiseen kaupparuljanssiin, ja satamaan päästyämme saimme apua kauppakassien kuljettamiseen veneeseemme sataman työntekijöiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti