maanantai 2. maaliskuuta 2015

Dyssel Ocean Race - Dominikaanisesta tasavallasta Grand Turkiin

Dominikaanisen tasavallan Ocean World Marina oli hieno, mutta vähän autio. Läheisen ravintolan tarjoilut olivat muuhun hintatasoon nähden kohdillaan, palvelu oli todella hyvää ja suihkut ja vessat hyvässä kunnossa.


Marinassa oli todella hiljaista, mutta sataman lähellä olevassa megaluokan hotelliresortissa porukkaa sen sijaan piisasi. Mekin jouduimme mainostuksen uhreiksi ja pääsimme kiertoajelulle ja ilmaiselle lounaalle viereiseen resorttiin. 


Täällä puitteet olivat kohdillaan!Tiedänpähän millaisen aurinkolinnan haluan kotiin!


Vielä ennen matkamme jatkumista kohti Turks & Caicos saaria, nappasimme muutamat kuvat Dysselin pojista, heistä kun tehdään juttu Turun Sanomiin. Alla oleva kuva on siis behind the scenes.


Heti satama-altaasta päästyämme kunnon aallokko syleili Dysseliä.


Koko poppoo oli kerta heitolla litimärkinä, kun vettä syöksyi ja roiskui kannelta ja laidoilta sitloodaan. 


Ajelimme muutaman tunnin vahteja yön läpi tuulen puhallellessa 12-14 m/s ja aallokon ollessa noin kolme metristä. Uuden veneen ohjaaminen vaati siinä kelissä vähän harjoittelua, siksipä minulla on melko keskittynyt ilme alla olevassa kuvassa. 


Swan purjehtii todella kauniisti! Se on maineensa veroinen klassikko. Sisällä on hiljaista ja siltoodassa turvallisen oloista. Muutenkin tämän miehistön kanssa oli hieno päästä purjehtimaan!


105 mailia myöhemmin, kolmen märän vaatekerran (joista viimeisenä taivuin jo suosiolla purjehdusasuun) ja pimeän yön jälkeen saavuimme aamuksi Turks & Caicos saarien Grand Turkiin. 


Vesi oli maagisen väristä, mutta väsy painoi vielä silmiä yön vahtien jäljiltä, joten moni meistä taipui aamunokosille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti