maanantai 2. maaliskuuta 2015

Gran Turkin kirkkaat ja turkoosit vedet

Kun yön väsyistä ja aamun tulliselvittelyistä oli selvitty, lähdimme tutustumaan Grand Turkiin. Tämä paikka oli risteilijöiden yksi stopeista, joten laiturissa oli meidänkin siellä ollessamme kaksi risteilijää heti rannan vieressä. Porukkaa siis piisasi! 

Me olemme S:n kanssa olleet aiemminkin tässä paikassa nimenomaan yhdellä Karibian risteilijöistä. Laivayhtiö oli Carnival Cruises ja reitti kulki seuraavasti: Bahama Nassau, U.S Virgin Island St. Thomas, Puerto Rico San Juan, Grand Turk. Tätä risteilyä voimme aidosti suositella sellaiselle, joka haluaa nähdä Karibian saaria helpolla tavalla, nauttia herkuista (laivassa toimi all you can eat systeemi, eli kaikki ruoat kuului risteilyn hintaan), laivassa oli pooleja ja jacuzzeja sekä vesiliukumäki, kuntosali, saunat, erilaisia esityksiä (tanssi, stand up...) eri iltoina jne. Tämä menee nyt vähän off the topic, mutta pakko suositella, sillä me pidimme risteilystä todella paljon, ja hintaan nähden se oli edullinen, sillä siihen kuului todella kaikki. 

Joka tapauksessa Grand Turk oli edelleen yhtä kaunis kuin viime kerralla. Tosin pari tuhatta turistia, jotka purkautuivat laivasta viereiseen sataman edessä olevaan Margaritavillen nimenomaan laivojen turisteja varten tehtyyn allas-ravintola-turisti hässäkään, täytti paikan silmän räpäyksessä.


Paikasta löytyi siis kaikki mitä turisti tarvitsee tällaisesta ranta-allas kohteesta. 
Sataman toisella puolella oli kuitenkin huomattavasti hiljaisempi ranta, joka oli kuitenkin kivisempi kuin se super suosittu hienon hienoa hiekkaa oleva hiekkaranta.


Tämän Margaritavillen ulkopuolella saari oli kuitenkin kuin toinen paikka. Hiljainen, rauhallinen, luonnollinen, jopa autio. Turks & Caicos saaret ovat tasaisia saaria, joiden valttikortti on nimenomaan niiden hiekkarannat ja veden turkoosi väri. Margaritaville on siis todella laivan turisteja silmällä pitäen rakennettu hässäkkä.

Päivä hurahti nopeasti ja seuraavaksi päiväksi siirryimme noin mailin verran seuraavaan poukamaan ankkuriin. Siellä sai olla rauhassa muutamaa ankkurissa ollutta matkapurjehdusvenenaapuria lukuun ottamatta. 

Kuten jo aiemmin mainitsin, vesi oli maagisen turkoosia ja kirkasta. Noin kahdeksan metrin syvyyteen näki pohjan kun kurkkasi veneen kannelta alas päin. Tämä on snorklaajan paratiisi! Niinpä mekin käytimme yhden päivän vain snorklaillen muutamassa eri paikassa ensin veneen läheisyydessä...Ja myöhemmin otimme kumiveneen jonka ankkuroimme vielä vähän matalampaan veteen. Vedessä oli hauska kikkailla ja ihmetellä kaloja ja riuttoja. Pojat innostuivat kirjoittamaan meren pohjaan korallin palasilla.Illalla kävimme vielä nopean kiepin rannassa, ennen kuin lähdimme toiselle yön yli purjehdukselle suuntanamme Caicoksen Blue Haven Marina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti