tiistai 3. maaliskuuta 2015

Miamin kautta paluu takaisin kelluvaan kotiimme

Muutaman päivän Miami keikautuksen jälkeen palasimme taas omalle veneellemme Las Palmasiin, joka odotti meitä kiltisti mutta kärsimättömästi laiturissa johon sen vajaa pari kuukautta sitten jätimme. Hurja kuinka aika kuluu nopeasti! 

Miamissa käytimme aikamme aivan täysin rehellisesti sanottuna shoppailuun. 


Shop-a-holistien kultakaivos taitaa olla Sawgrass mills ostoskeskus (vai onko se sittenkin ostoshevletti?!), joka sijaitsee Fort Lauderdalessa, puolisen tunnin ajomatkan päässä Miamista. Varteenotettavia vaihtoehtoja on myös Dolphin mall ihan Miami international lentokentän läheisydessä, Florida Keys Outlet Key Westiin päin ajaessa sekä varmasti lukuisia muita. Me olimme S:n kanssa pari vuotta sitten jenkkien itärannikko seikkailullamme, joten paluuta suunnitellessamme tavoite oli käydä vain nopeasti must shoppailupaikat läpi, Floridan nähtävyydet huvipuistoineen oli suoritettu jo aiemmalla reissullamme. Tällä kertaa kaksi päiväinen shoppailumme oli tehokas ja hieman hädissämme pakkasimme kamojamme (joita siis jo lähdössä oli aivan liikaa) lentokentällä ja punnitsimme kalavaa'allamme laukkuja. Loppu hyvin kaikki hyvin ja ostokset jollain ihmeen tavalla saatiin ängettyä lentoyhtiön määräämiin rajoihin. Noh, muutama kilo sinne tänne mutta sinne päin. Harmi kun ei millään pysty pitämään esimerkiksi kaksia paria kenkiä jalassa samaan aikaan. 

Vielä kun vuokra-auto tankattiin, iski kulman takaa tämä:


Ei!! Venetarvike ja -vaate liike. Se ilmestyi kuin tyhjästä eteemme ja kutsuhuuto vaikutti seireenimäiseltä. Tästäkin houkutusten highwaystä kuitenkin selvittiin ja Norwegian huoli meidät romppeinemme koneeseen. Tosin rinkkoja katsellessa virkailija tiedusteli seuraavaa: 
What have you been doing, camping..? 
Niin, asuntoauto olisi ollutkin kyllä kätevä!

Lensimme siis Norwegianilla Fort Lauderdale-Oslo-Las Palmas reitin. Ei mikään nopein mahdollinen tapa mutta sen sijaan suorastaan halpa! Vielä tammikuussa lentoja katsellessani Norwegianilla esim. Helsinki-Miami väli oli alle 200€/suunta. Norwegian on kyllä kerännyt pisteitä joka kerta kun olemme sillä lentäneet. Palvelu pelaa hyvin, lennot ovat olleet ajallaan, eikä laukkujen kilon tai kahden heitoista jaksettu ainakaan tällä kertaa nipottaa. Kaiken kukkuraksi kun pääsimme sisään koneeseen, se oli uuden karhea, jokaisella oli oma näyttötaulu penkin edessä,


ruoka oli hyvää ja lentoemännät ystävällisiä. Norwegiania voi siis ehdottomasti suositella myös kaukolentoihin!


Ruokapaketin kyljen teksti osui nappiin. Meidänkin melkein kahden kuukauden seikkailu ensin purjehtien Atlantin yli ja sitten aika Karibialla, vietettiin henkilöiden kanssa, joihin olemme tutustuneet vasta tämän matkan aikana. Nämä ovat jo enemmän kuin vain tuttuja, heistä on tullut ystäviä, joihin pidämme yhteyttä ja joita tapaamme varmasti myöhemminkin Suomessa.

Nyt ajatuksemme ja tekemisemme on kuitenkin suuntautunut jo tulevaan, eli lähdemme vielä kiertämään Kanarian muita saaria. Aloitamme purjehtimalla huomenna torstaina pätkän LaPasta (toivottavasti saamme satamasta paikan) Anfi del Mar:n, sillä saimme tänä iltana vieraaksemme ystävämme sekä heidän supersöpön tyttärensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti