maanantai 2. maaliskuuta 2015

Blue Haven Caicos

Toinen yön yli purjehduksemme sujui rauhallisemmin kuin ensimmäinen Dominikaanisista Grand Turkiin. Meillä kaikilla kiersi jonkinlainen vatsatauti, joten yksi meistä oli oikeastaan koko viikon pois pelistä yhden päivän vuoronperään. Minä taisin kärsiä pahimman oloni juuri tuona toisena yön yli purjehduksena, joten sain vuoroni heti alkuiltaan S:n kanssa. 

Aamulla maisemat olivat turkoosit! 


Olimme saapuneet Caicos saarelle, ja heräsimme kun Arimo kajautti Voiko ihanammin päivä enää alkaa -biisin soimaan kaijuttimista. Blue Haven sataman sisäänmeno oli jokseenkin tiukka.  Satamaoppaissa oli vähän ristiriitaista informaatiota väylästä jonka syväys on 2,5 m. Dysselin syväys on 2,3, joten kapteenimme Arimon huhuiltua VHF:n harbourmasterille saimme loppujen lopuksi oman pilottiveneen näyttämään meille tietä satamaan.


Väylän molemmin puolin oli siis kunnon reefit, joihin näki kuinka aallot breikkasivat. 

Saatuamme köydet kiinni laituriin, alkoikin melkoinen löffäily! Rentoutumisen asteesta jotain kertoo se, että jossain vaiheessa tajusimme, että olimme eläneet pari vuorokautta väärää aikavyöhykettä, mutta kukapa sitä täällä huomaa. 

Blue Haven on IGY (Island Global Yachting) Marinoihin kuuluva resortti Caicoksella. IGY marinoihin kuuluu noin 10 marinaa Karibialla ja Amerikassa, ja tähän saakka näkemämme IGYt eivät ole pettäneet tasossaan. Eikä pettänyt tälläkään kertaa! 


Kaikki Blue Haven resortin palvelut uima-altaineen ja kuntosaileen yms. kuuluivat myös marinan asiakkaille. 
Alla olevan kuvan kuvateksti voisi olla new normal lifestyle. Ennen auringon laskua otimme vielä Caicos Open February Mölkky -turnauksen.


Olipa hauska viikko Dysselin poikien kanssa! Kiitämme vielä Arimoa, Anttia ja Ossia kokemuksista ja seilauksista, oli hienoa päästä purjehtimaan perinteistä kaunotar-Swania. 

S/y Dysselin seikkailun jatkumista voi seurata osoitteesta projectsandi.blogspot.com (linkki löytyy myös seuraamieni blogien listalta tämän sivun oikeasta reunasta).

Sunnuntai aamuna jatkoimme S:n kanssa matkaamme kentälle ja kohti Miamia. Vielä lentokoneesta näkyi turkoosi vesi reefeineen. Caicokselle haluan varmasti joskun uudelleen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti