tiistai 10. maaliskuuta 2015

"Perhepurjehdusta"

Saimme ensimmäistä kertaa veneellemme lapsivieraan, kun ystäväpariskuntamme saapui Las Palmasiin luoksemme 3-vuotiaan tyttärensä kanssa viime viikolla. Kerkisimme juuri ja juuri touhuamaan kaikki paluuseen liittyvät jutut ja laittamaan vieraspunkan valmiiksi ennen kuin ystävämme saapuivat. 

Tervetuloa!
Olipa hauska tavata heitä taas pitkästä aikaa! Tuliaiset olivat mieluisat. Muun muassa ruisleivän ja karkkipussin lisäksi saimme toivomamme lokikirjan sekä veneemme nimellä kirjaillun keittiöliinan ja pyyheliinan. Kiitokset vielä tuliaisista!Ihmeteltyämme veneellä hetkisen, lähdimme syömään satamassa sijaistevaan ravintolaan nimeltä Allende. Tämä on hinta- ja laatusuhteeltaan parhaaksi havaitsemamme ravintola koko Muelle Deportivon satamassa. Eikä se tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, päinvastoin!  

Syffe sai mukaansa muumin, jolle oli tietysti teeman mukaisesti puettu pelastusliivit, jotka löytyivät veneeltämme.


Illan päätteeksi Samuli osoittautui Syffen suosikiksi!


Torstai aamuna käänsimme nokan kohti etelää ja Anfi del Marin satamaa. Myös miehistömme nuorimmat pääsivät kokeilemaan miltä veneen ohjaaminen tuntuu. 


Ilma oli mitä leppoisin, kuten koko purjehdus muutenkin. Parin metrin aallot kiusasivat vain alkumatkasta. Vauhti oli hyvä ja kävi huippusurfeissa yli kympissä. 


Kun aallot rauhoittuivat, heräsi Syffe myös päiväunilta ja pääsi uittamaan veneen perästä tervetuliaislahjaksi saamaansa kilpparia, jonka hän nimesi Sannaksi. Tulipa siinä samalla tehtyä MOB (man over board) harjoituskin, kun Sannan naru irtosi ja Sanna oli jäädä merelle ihan yksin. Se olisi ollut grande katastrof, joten pelastimme Sannan onnistuneesti takaisin veneeseen. Sannasta taisi tulla samalla yksi Syffen tämän loman lempileluista. 


Anfi del Mar otti meidät taas avosylin vastaan ja sataman pitäjä Nono tuli oikein halaamaan laiturille saatuamme köydet kiinni laituriin.


Tämä on kieltämättä yksi kivoimmista paikoista missä olemme olleet koko reissumme aikana. 

 

Myös Syffelle lyötyi mieluisa allas.


Ja uinti oli yhtä kivaa joka päivä!


Nautimme lounasta lämpimässä kelissä. Alkupaloiksi tomaatti-pesto-valkosipuli leipiä...


Ja pääruoaksi sienirisottoa. Nam!


Lauantaina nautittuamme auringosta ja altaista, vuokrasimme auton ja kävimme tutustumassa kauniiseen Moganiin. Jätski maistui!Autopäivälle osui kunnon African weather! Ilmassa oli paljon hiekkaa, joka itseasiassa näyttää kuvissa siltä kuin olisi pilvistä. Alla oleva kuva on Granin eteläosan vuorilta, jossa kävimme ajelemassa ja katselemassa maisemia. Lounaaksi kerkisimme Maspalomakseen sushille.


Ja illaksi takaisin kotiin.


Yhteinen aikamme huipentui vielä tortillailtaan. Meillä oli hauska ja vauhdikas neljä päivää ystäviemme kanssa. Oli kiva saada myös lapsivieraita veneelleemme! Syffe tosin on ollut ennenkin purjehtimassa, joten hänen käytöksensä oli kuin oikealla merikarhulla. 


2 kommenttia: