perjantai 13. maaliskuuta 2015

Sporttista purjehdusta Anfi del Marista La Gomeralle

Tämän viikon maanantaina jätimme Gran Canarian taaksemme, ja suuntasimme länteen päin La Gomeralle Teneriffan Las Galletaksen kautta. Vieraamme lähtivät takaisin Suomeen Granilta, joten jatkoimme nyt purjehdusta kaksin. 
Valmiina seuraavaan legiin!
Päästyämme Granin leestä (suojasta) tuuli ja aallokko nousivat lähes yhtä aikaa. Ensin otimme ykkös reivin, sitten pienensimme keulaa ja loppujen lopuksi kun tuuli huiteli 14m/s otimme vielä kakkos reivin. Aaltoakin riitti. Aallon suunta oli sivusta, ja meille tuli selväksi että osaa se rva D:kin (rouva Dufourkin) ottaa vettä kannelle ja sitloodaan. Olimme siis läpimärkiä aaltojen syleillessä meitä vähän väliä sitloodaan. Onneksi aurinko lämmitti. Tosin tuuli oli pohjoisen puolelta, joten se kylmensi matkantekoa! 


Keskinopeudeksi purjehduspätkällä tuli huikeat 7,5 solmua. Oli todella kiva purjehtia pitkästä aikaa kunnon legi omalla veneellä, ja huomata kuinka hyvin se toimii peräsinrempan jälkeen! Rva D ei osoittanut meille muutenkaan mieltään Karibian syrjähypystä huolimatta, vaan päinvastoin, laittoi parastaan antaen vielä nopean vauhdin!


Las Galletaksessa tapasimme s/y Iiriksen Jonnan ja Timon, jotka asustelivat veneessämme Karibia reissumme ajan. Nautimme yhdessä skumpat ja jutustelimme niitä näitä yhden illan. Oli hauska nähdä heitä taas pitkästä aikaa. Heidän seikkailujen jatkumista voi seurata täältä


Las Galletas on mukava pieni kalasatama, jonka ympärillä on idyllinen kylä. 


Rantabulevardi on viihtyisä ja ravintoloiden menut edullisia. 


Tämä paikka on säästynyt massaturismilta, vaikka muutama piraattiaurinkolasimyyjä sieltäkin löytyi. Satama on suojaisa muille tuulille, paitsi etelätuulelle. Lähettyviltä löytyy kauppa ja suihkut sekä vessat ovat ok kunnossa. Sataman hinta tosin oli jotenkin kovan oloinen, 37,5 jalkaiselta purjeveneeltä se kustansi 27€/yö. Siinä oli tosin vesi ja sähkö, jotka saa normaalisti erikseen, mutta ei ensimmäisenä yönä. Niinpä tietenkin, mehän olimme vain yhden yön. Paikka oli kuitenkin viihtyisä, ja olisimme varmasti viettäneet siellä mielellämme muutaman päivän, mutta suunnitelmamme oli jatkaa La Gomeralle länteen päin, sillä tutustuimme Teneriffan saareen jo viime syksynä.

Tiistaina jatkoimme siis matkaamme vain 25 merimailin päähän La Gomeran San Sebastianiin. Seilaus muistutti aikalailla edellisen päivän seiliä. Aluksi ykkösreivi, sitten keulan piennennys. Kakkosreiviin emme enää lähteneet, sillä vene kulki nätisti puskematta tuuleen suurista aalloista ja tiukasta kryssistä huolimatta. Tuuli oli tiukka pysytellen 10-13m/s. Puuskissa taisi käydä yli 14m/s. Myös tässä välillä oli jonkinlaista kiihdytyskaistaefektiä.
 

Suunta oli nyt tiukempi, vaikka tuulen piti olla koillisesta, saaret käänsivät tuulta niin, että pääsimme nipinnapin kryssimällä Teneriffan eteläkärjestä luoteeseen La Gomeran San Sebastianiin. Legi oli myös märkä edellisen legin tapaan! 


GC (Gran Canaria)-Teneriffa pätkällä aallot tulivat enemmän sivusta, jolloin vesi lensi suoraan sitloodaan, nyt allookko oli enemmän vastainen, joten sprayhood suojasi onneksi suurimmilta roiskeilta. Paitsi yllä olevassa kuvassa, jolloin ruorimies sai saavillisen vettä suoraan päälleen.

Matkalla odotimme kovasti näkevämme valaita, sillä täällä pitäisi olla niitä hurja määrä. Valaiden sijaan saimme kuitenkin pitkästä aikaa seuraksemme kauniita delfiinejä, jotka viihdyttivät meitä ihan kunnon hyppyshowlla useampaan otteeseen legimme aikana.
Edessä häämöttää La Gomeran saari

La Gomeran San Sebastian vaikutti jo ensisilmäyksellä lumoavalta paikalta. Paikkaa ei ole kehuttu turhaan! La Gomeran saaresta lisää myöhemmin.

est la Vie nauttimassa La Gomeran maisemista ja auringosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti