tiistai 17. maaliskuuta 2015

La Isla Bonita - Santa Cruz de La Palma

La Palman saari on toiselta nimeltään La Isla Bonita, eli kaunis saari. Tämä saari on saanut lempinimensä täysin oikeutetusti, enkä ihmettele miksi Madonnakin on aikoinaan tehnyt biisin juuri tästä saaresta.

Suunnitellessamme saareen tutustumista perinteinen Barraquito cafe maistui maissileivän kanssa erinomaiselta.
Santa Cruz on La Palman pääkaupunki, jonne purjehdimme 66 mailin legin sunnuntaina. Alkumatka näytti epätoivoiselta kun aallokko ja tuuli puski täysillä vastaan, mutta pienen siksakin jälkeen päästyämme pois Teneriffan ja La Gomeran välistä, tuuli asettui ennusteiden mukaisesti koilliseen ja vauhtimme oli ennätysmäistä 7-9 solmua koko loppulegin. Aallokko oli pari metristä ja tuli sivusta, joten paikoitellen vähän vetinen oli tämäkin legi, mutta loppujen lopuksi se meni vauhdilla ja pääsimme rantautumaan valoisalla. 

Ihastuimme Santa Cruziin jo sunnuntai illan tutkimusretkellämme, jolloin löysimme tunnelmallisen pikku ravintolan jossa nautimme pizzat ja viinilasilliset.
Maanantaina pääsimme näkemään koko kauneuden valoisalla auringonpaisteella. Pääkadulta löytyy pieniä suloisia kauppoja...


Toinen toistaan viihtyisämpiä ravintoloita terasseineen, joiden hintataso on kaiken lisäksi erittäinkin kohtuullinen... 
Kävimme myös kurkkaamassa Naval nimistä Museota.


Museo on sisällä veneessä, joka kuvaa sitä alusta, jolla Christopher Columbus on aikoinaan löytänyt Amerikan mantereen vuonna 1492.


Kaupunki on esteettinen yhdistelmä vanhaa, uutta ja siistiä, pikkukatuja, ravintoloita ja kauppoja.

Mistä aloittaisinkaan alla olevan kuvan muistilistan suorittamisen?! Onneksi osa on jo tehty :)


Satama on uudenkarhea, suihkut ja vessat erittäin siistit ja mikä ihaninta, myös täällä suihkusta tulee lämmintä vettä! Ainoa miinus on pienen satama-altaaseen ajelehtivan svellin aiheuttama veneen liike eli nykiminen laiturissa. Me tosin liihotamme päivät pitkät ties missä, joten meitä se ei varsinaisesti ole haitannut kuin iltaisin. Lisäksi laivat tuntuvat parkkeeraavan vähän kuin tyynyn alle, joten välillä niiden lastauksesta aiheutuva meteli on kovaa. Muuten satama on erittäin viihtyisä ja palveluihin nähden kohtuu hintainen noin 18€/yö sisältäen kaiken, joskin wifillä tuntuu olevan omat paremmat ja huonommat päivänsä, mutta niinhän sillä yleensä aina riippumatta ajasta tai paikasta. Satamasta on lisäksi vain muutaman minuutin kävelymatka Santa Cruzin ydinkeskustaan ja satamaakin itseasiassa ympäröi pieni ostari, jonka ravintoloiden tuoksut herättävät veden kielelle leijaillessaan nenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti