tiistai 10. helmikuuta 2015

Loppusuoralla, edessä häämöttää Karibianmeri

Sijainti 10.2.2015 UTC 06.45: 14° 00'817N 57° 03'122W
Suunta: 274°
Nopeus: 4,7 solmua

Viime perjantaina Watt&Sean kiinnitysmekanismi hajosi kokonaan Pro Tropical Boysien korjausyrityksistä huolimatta. Sitä markkinoidaan sähköntuottovälineenä juuri tällaisiin pitkänmatkanpurjehduksiin ja valtamerille. Tämän laitteen kanssa tulee huolella miettiä miten sen kiinnittää, sillä siihen tarkoitettu kiinnitysmekanismi on täysin susi.

Päivät ovat olleet jopa tukahduttavan lämpimiä (merivesi yli 28 astetta) ja koostuvat kutakuinkin seuraavista asioista/tekemisistä: Itsensä uittamista aurinkorasvalla, viidakkosuihkuista (ämpärillä merivettä päällemme veneen perästä), ruoan laittoa tai sen syömistä, kirjojen lukemista, rauhallisen meren tarkkailua, levän paljouden harmittelua ja ihmettelyä (levä hidastaa vauhtia ja estää kalastamisen sekä ihmetyttää onko todella tavallista että sitä on näin valtava määrä), auringonlaskun sekä kuun ja tähtitaivaan ihailua, open air movieita (pimeän tullen olemme katselleet läppäriltä joitain ohjelmia sitloodassa), unta, koiravuoroissa (klo 02-06) squall jännitystä, unta uudelleen...

Caribbean sea on edessä ja St. Luciaan on matkaa enää vain 215 mailia. Tuuli on ollut viime viikon loppupuolelta saakka erittäin hentoa, vain noin 3-6m/s, joten vauhtikin on ollut hidas, samalla tavalla 3-6 solmua. Välillä tuuli oli idästä joten huonon vauhdin lisäksi kurssimme on osoittanut joko New Yorkiin tai Etelä-Amerikkaan Surinamiin. Aika kehnoa etenemistä siis! Juuri tällä hetkellä kurssimme osoittaa kuitenkin suoraan maaliin ilman sen kummempaa siksakia. Emme ole siis halunneet ajaa täysmyötäistä, eikä sitä tällä parasail -purjevalinnallamme pääsisikään.

Ajatukset ovat hiljalleen siirtyneet Karibian saariin ja St. Luciaan. Olemme kolunneet kirjoja ja lehtisiä läpi ja käyneet mielessämme läpi mitä haluamme tehdä. Me kaikki haluamme kävelemään, siivota veneen ja ainakin toivottavasti lyhyen satamassa olon jälkeen johonkin turkoosin veden luonnonlaguuniin jossa pääsee pulahtamaan tuohon taivaallisen ihanan lämpimään veteen uiskentelemaan ja snorklailemaan.

5 kommenttia:

 1. Tervetuloa Karibialle! Hurraamme täältä Martiniquen puolelta, kun kohta saavutte perille! :)

  Ps. Me halusimme eka löytää netin kommunikointiin. Jos teillä on sama tarve, niin wifi toimii parhaiten Cafe Olessa.

  VastaaPoista
 2. Heheei ja kiitos :)! Saavuimme tosiaan Rodney bayhin eilen iltapäivällä. Kiitos nettivinkistä. Kuinka kauan aiotte olla Martiniquen puolella? /Juulia

  VastaaPoista
 3. Me ollaan vielä ehkä viikko Martiniquella. Sitten hiljalleen Dominica, Guadeloupe ja kohti pohjoista. Mitäs suunitelmia teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. ensi viikolla toivottavasti Martiniquelle, ja sitten mahdollisesti hyppäämme s/y Dysselin poikien kyytin Dominikaanisesta tasavallasta. Katsotaan satummeko samaan satamaan Martiniquella.

   Poista
 4. Hauskaa! Sanokaa Dusseliin terveisiä! He ovatkin jo paljon meitä pidemmällä Karibian kierroksella. Ehkä nähdään siis Martiniquella!

  VastaaPoista