maanantai 27. lokakuuta 2014

Porto Santon turistit

Keskiviikkona nukuimme pitkään. Oli kiva herätä alla olevan kuvan maisemiin!


Lähdimme tutustumaan saareen. Heittäydyimme täydellisiksi turisteiksi ja hyppäsimme avobussiin, joka kiersi saaren ympäri.


Pitkästä aikaa oli todella lämmin. Pelkkä paikallaan olo aiheutti totaalisen hien. Eipä haitannut! Siitä olikin jo pitkä aika kun olimme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstä yhtä paljon! Oli varmasti koko matkamme siihen asti lämpöisin päivä. Saari on kaunis, melko pieni ja karu. 




Porto Santossa on Madeiran hienoin hiekkaranta - tai näin ainakin huhutaan. Madeiran pääsaarella on siis kivisiä rantoja, kun tämä Porto Santon ranta on monta kilometriä pitkä ja hienoa hiekkaa.



Keskiviikkona kompaktin saareen tutustumisen jälkeen Janin oli aika palata Suomeen. Hän hyppäsi laivan kyytiin ja palasi Madeiran kautta Suomeen. Oli todella mukavaa, että Jani oli taas miehistössämme melkein kaksi viikkoa.

Yöllä autoimme toista tanskalaista venettä, ystäviämme s/y Conqvisdoria rantautumisessa. Huomasimme heidän AIS:n juuri ennen kuin olimme menossa nukkumaan ja joten päätimme valvoa ja odottaa heitä, sillä vapaita paikkoja ei ollut paljoa, eikä satamakonttorissa tietenkään ketään yöllä. Arvostimme itse rantautuessamme pimeällä ruotsalaisen veneen apua, ja tiesimme että pitkän merimatkan päätteeksi on aina väsynyt. Niinpä ilta venyi ja laituriskumppien jälkeen päädyttiin vielä meidän sitloodaan istumaan iltaa ja vaihtamaan kuulumisia merimatkasta. 

Nyt tuntuu vihdoin siltä ettei ole kiire mihinkään! Ja tätä fiilistä on odotettu!! Ei aikataulua mihinkään suuntaan ja super lämmin, ihan kuin kesä olisi vähän syksyltä tuntuneen Lissabonin jälkeen tullut yhtäkkiä takaisin!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla ja nähdä tunnelmianne Porto Santolta:-) Jälkikäteen ajatellen se oli ehdottomasti yksi parhaita paikkoja, vihdoin oltiin "perillä siellä jossakin", oli aurinkoa, lämpöä ja lämmin meri -sinne olisi melkein voinut jäädä, mutta kun oli joku päähänpinttymä Karibialle menosta;) Oltiin muutama päivä laiturissa ja sitten nautiskeltiin ankkurielämästä hiekkarannan edessä. Nauttikaa, mutta älkää jättäkö ankkuria pohjaan, kuten me!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maiju,

      joo, tämä on ehdottomasti ollut meidän tähän astisista paikoistamme yksi lemppareistamme! :) Pitää varoa ankkurin kanssa ;) tänään juuri vaihdoimme 30m köyttä ketjuun (oli ennen 30m ketjua + 30m köyttä, nyt 60m ketjua) Ja kiitos hurjasti bloginne ideoista, olemme lukeneet sitä ahkerasti aina uusiin paikkoihin mennessä :)

      Juulia

      Poista