lauantai 28. maaliskuuta 2015

Tänään lähti LaPasesta!

Taas on Oooo Las Palamasin Kanariakselta lähetty uuelleen toistaseks lopullisesti. LaPanen eli Las Palmasi jäi taakse, kun saatiin hommat tehtyä ja keli oli vihdoin suotuisa reittimme etenemiselle Fuerteventuralle.

Mitäs siellä LaPasessa sitten taas tuli puuhailtua...
Viime sunnuntai iltana kun pääsimme perille, ystäväni Milja tulla tuiskutti luoksemme "lämpimään". Jo oli epsanjalaisella taksikuskilla ihmettelemistä kun näki kaksi suomalaista tyttöä, jotka oli espanjalaisia vilkkaampia ja sosiaalisempia. Siinä nimittäin taksikuski roikotti miljoonakiloa painavaa surffibägiä olallaan kun Milja huiskuttaa vesisateessa laiturin päässä ja kun avaan portin laitureille, hän liukastuu ja putoaa suoraan syliini. Oi mikä jälleennäkemisen riemu! :D Taksikuski nauroi ja Milja huuteli minulle: "ei tainnut olla sullakaan ihan tietoa Suomesta lähtiessä että tulla tuikin luoksenne kylään kolme kertaa tän vuoden aikana". Tervetuloa!

Neljän päivän aikana kerkisimme tehdä tietysti näitä perinteisiä veneenkunnostus juttuja, suursiivouksen, joogajuttuja, nukkua päivän kuumeessa kurkkukipua pois, tavata S:n ystäviä jotka olivat saaren eteläosassa viettämässä lomaansa, 


käydä herkkuhetkillä tyttöjen kesken,


viettää ilta upeiden ihmisten, Tian ja Markun seurassa. Heidän blogiaan voi seurata osoitteesta: 
Ja sitten se uusi miehistönjäsenemme, joka ei syö eikä nuku, saanen esitellä Hydrovane eli näin arkisesti Hra Vane. Vanesta lisää sitten myöhemmin kun olemme nähneet hänet tositoimissa.

Tänään aamulla laitettiin joka tapauksessa Oo Las Palmas soimaan, puettiin enemmän vaatteita kuin Suomessa pulkkamäkeen 


ja lähdettiin hätäseen meneen sieltä kylmästä LaPasesta! Hyi että siellä olikin kökkö keli!  Suuntasimme Fuerteventuralle, eikä tarvinnut kauas merelle päästä kun aurinko alkoi lämmittää :) 

Osalle kävi ikävä kyllä niin että tämän päivän puna on toivottavasti huomisen bruna. Pipot heitettiin kaapin pohjalle ja sukka silmään! :)
Purjehdus itsessään oli erinomainen. Ainakin 2/3 oli sitä mieltä. Milja raukka oli luvannut opetella tämän purjehdushomman niin että me voimme S:n kanssa ottaa lepiä koko matkan, mutta merinaisemme voi kovahkosta aallokosta johtuen huonosti ja taipui juttelemaan norjaa muutamaan otteeseen. Joka tapauksessa sekä tuuli että aallokko oli parempaa ja pienempää kuin olimme kuvitelleet, ja sanottakoon Hra Vanesta sen verran, että se toimi kuin unelma. Vauhti oli hyvä ja aurinko paistoi joten legi toimi kokonaisuudessaan. 

Fuerteventura on kaunis, kuiva ja karu saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti