perjantai 3. heinäkuuta 2015

Meanwhile in Finland

C'est la Vie etenee onnellisesti Itämerellä. Kielin kanaali moottoroitiin auringonpaisteessa ja nyt vene on miehistöineen Heiligenhafenissa, Saksassa.

Minä olen sillä välin suhannut jo Turku-Tampere väliä, nähnyt kaikkia sukulaisia ja ystäviä ja ennen kaikkea hakenut laivakoiramme ystävältäni hoidosta.Hui mikä ikävä näitä söpöliinejä oli ollut! Suurin kiitos koirien hoidosta menee isälleni, joka hoiti Veeraa lähes koko vuoden. Mutta kun isäni oli merellä, ystäväni Reetta ja Jone hoiti sekä meidän koiraa että isäni koiraa jo viime kesänä sekä nyt. Saa olla todella iloinen, että on tällaiset turvaverkostot! <3 Suuri kiitos!Olen sopeutunut tänne koti-Suomeen oikein loistavasti, sillä tämä koko viikonloppu on ollut hellettä =] kaikki on vähän sekaisin sillä saamme kotimme vuokralta vasta heinäkuun lopussa, tavaramme ovat ainakin neljässä eri paikassa ja kolmessa eri kaupungissa säilössä, joten ihan hirveästi en suoraan sanottuna odota sitä paluumuuttohässäkkää, voisin hypätä suoraan siihen pisteeseen kun kamat ovat kaapissa nätisti viikattuna ja huonekalut paikoillaan. Mutta se on pieni hinta niistä kokemuksista joita vuoden aikana olemme saaneet. Kun asuntoamme noin vuosi sitten tyhjennettiin, oli fiilis tietysti astetta korkeammalla, vaikka mitä kaikkea jännää oli tiedossa ja suuri seikkailu edessä! Nyt oli kuitenkin mukava tulla Suomeen. Nähdä sukulaisia, ystäviä ja niitä koiria!

Koneesta katselin pitkään ulos. Oli hassua huomata, että lähes koko ajan tiesin missä menemme. Karttaa on tullut nyt tuijotettua jonkin verran vuoden aikana, ja onhan tullut pari kertaa purjehdittuakin tuo väli. Tunnistin ja erotin jopa eri satamia missä olemme olleet. Muistelin sekä 2013 Ranskasta Suomeen purjehdustamme, sekä viime kesän lähtemistä. Tuijotin Kalmaria, sitten Visbytä ja Gotska Sandötä. Gotska Sändössä en ole vieläkään päässyt käymään mutta se kuuluu ehdottomasti wanna go -listalleni! Sitten kone liiteli Turun yläpuolella. Kotona kaikki hyvin:) Näin kotimme koneesta. No en tietenkään niin tarkkaan mutta näin selvästi saaren jolla asumme ja katselin sitä merireittiä jota joka kesäviikonloppu yleensä rullaamme.


Tajuammekohan edes millainen saaristo meillä on?! Ei tällaista ole muualla (Ruotsia ei nyt lasketa kun niillä on muutenkin kaikkea..)! Suomen saaristo on todella ainutlaatuinen, ei sitä turhaan mainosteta! Sitä olen ikävöinyt - Saaristomerta ja Suomen luontoa!

Loppuun vielä pahoittelut etten ole kerinnyt vastaamaan kommentteihin saatika sitten saamaani sähköpostiviesteihin. Täällä Suomessa on ollut hoppu, mutta eiköhän tilanne kohta rauhoitu ja löydän aikaa vastailla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti