tiistai 30. syyskuuta 2014

Aveiron - Portugalin venetsia

Aveironia kutsutaan Portugalin Venetsiaksi, kuten jo edellisessä postauksessa kirjoitin. Eikä ihme, vaikka ei se nyt ehkä ihan oikean Venetsian tasolle yllä. Kaupunkiin johtavia kanavia/jokia kuitenkin löytyy jonkin verran, ja turisteja kuljettavia kondoleita oli paljon.


Kävimme lauantaina tutustumassa kaupunkiin, joka oli viehättävä omalla tavallaan. Sen kokoinen, että pääpaikat näki kävellen. Keskustassa oli myös jonkinlainen markkina-alue, jossa oli paikallisien myyjien lisäksi soittajia ja tanssijoita.



Sunnuntaina etenimme paikkaan nimeltä Figueira da Foz, jonne oli noin 35 mailia matkaa Averonista. Jälleen aurinko paistoi, ja vihdoin pääsimme koko matkan purjeilla! Tuuli oli hentoa, mutta riitti juuri täydellisesti puhaltamaan meille 7..9 solmun vauhdin. Genaakkeri hommia;)



















Pulahdimme myös 23 asteiseen Atlantiin kun vauhti oli 5 solmua. Arvatenkin siinä vauhdissa oli rappusten lisäksi bikineistä kiinni pitämistä :D


2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus miten aurinkoista ja värikästä siellä on! Tuo alimmainen uintikuva on todellinen hyvän mielen fiiliskuva :)

    VastaaPoista
  2. Joo ja vesi oli aivan ihanan lämmintä, yleensä vähän hytisee kun menee uimaan, mutta tuonne jotenkin vain sujahti huomaamattaan :)

    VastaaPoista