perjantai 5. syyskuuta 2014

Sumua ja aurinkoa Atlantilla - Galician Ribadeosta La Corunaan

Torstaina kävimme surffaamassa Ribadeon lähellä olevalla rannalla.



Pohjois-Espanjassa surffikausi on ilmeisesti syyskuussa jo ohi, mutta onnistuimme vuokraamaan laudat märkäpukuineen Holaola nimisestä surffikoulusta, ja vielä mielestämme erittäin kohtuulliseen hintaan. 2 h lauta+puku oli 11€/hlö. Hauskaa mutta vaikeaa!


Ribadeon satama on kaunis. Sinne on 24h access ja satamaa ennen oleva silta on tarpeeksi korkea lähes kaiken kokoisille huviveneille. Laiturilta saa sähköt ja veden, netti toimii myös rannassa. Yö maksaa 37,5 kokoiselle veneelle (4hlö miehistöllä) n. 36€. Edullinen satama ei siis missään nimessä ole. Ribadeo on suojaisa paikka, ja kaupungissa on paljon pikku kauppoja ja kuppiloita; kiva tunnelma!

Illalla suuntasimme parinkymmenen mailin päähän Punta Calino nimiseen paikkaan ankkuriin yöksi. Paikka ei ollut mitenkään erityisen kaunis, mutta se oli juuri sopivan matkan päässä aikataulullisesti, sillä halusimme "rantautua" ennen pimeää. 

Aamulla kello soi ennen 8 ja matkamme jatkui La Corunaan. 


Maileja oli edessä 64 joten koko päivän purjehdus oli tiedossa. Maisemat olivat huikeat! Matkalla opiskelimme mm. espanjaa.


Aluksi pääsimme etenemään purjeilla, mutta puoliltapäivin tuuli laantui ja loppujen lopuksi jouduimme armottomaan sumuun. 



Tutka päälle ja matka jatkui moottorilla.


Tutka on osoittautunut mitä parhaimmaksi ystäväksemme niin yöpurjehduksilla, kuin sumussa. Tänään väistimme purjevenettä, jonka kanssa meillä oli suoraan törmäyskurssi. Pursi lipui sumun seasta vain muutaman sadan metrin päässä ohitsemme, emmekä silti meinanneet erottaa sitä sumun seasta. Se näytti aavemaiselta!

Välillä kokeilimme genaakkeria...


ja loppujen lopuksi pääsimme eroon myös sumusta! Ihana aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja saimme ihailla maisemia. 




Myös riippukeinu pääsi vihdoin keulaan.


Satamaan päästyämme pystyi heti aistimaan matkapurjehdus meiningin, jollaista ei aiemmin oikeastaan ollut näkynyt. Veneitä oli mm. Norjasta, Ruotsista, USAsta, Suomesta ja näimme myös tutun Tanskalaisen pariskunnan, jotka tulivat heti laiturille toivottamaan meidät tervetulleiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti