maanantai 14. heinäkuuta 2014

Aurinkoa ja sadetta Rönnessä

Eilinen päivä vietettiin tutustuen Rönneen. Pahaenteisistä sääennusteista huolimatta aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Taivalsimme paikalliseen pyykkitupaan.
Ja kun veneen reunoilta loppui kuivaustila, toimi kansi pyykinkuivatuksessa ja köydet pyykkipoikina. 
Me nautimme Ninnun kanssa ilta-auringosta, kun miehet asensivat sitloorasta säädettäviä genuavaunuja.
Sääennusteet oli selailtu useista eri lähteistä, ja oli selvää, että vielä maanantai vietettäisiin paikallaan, sillä luvassa oli vettä ja kovaa tuulta.
Ja juuri niin se meni. Tänään herätessäni kurkkasin kattoluukusta ja totesin että sääennusteet pitivät paikkaansa.
Kaikesta huolimatta lähdimme Ninnun kanssa uhmaamaan säiden herraa ja kastumaan kaupungille kumpparit jalassa.
Rönne oli ehkä pienoinen pettymys. Ei tämä nyt mikään Visby ollut! Odotimme näkevämme vanhaa kaupunkia, mutta odotuksemme eivät täyttyneet.

Alla olevassa kuvassa ylemmät neliöt ovat satamasta, jossa yövymme, ja tältä sateiselta päivältä. Alemmat neliöt ovat taas keskustaa lähemmästä satamasta eiliseltä. Arvaattekin varmasti kumpi olisi viihtyisämpi. 
Kävimme kuitenkin kurkkaamassa toisessakin satamassa ja totesimme, että paljon 31 suuremmalla veneellä voisi tulla ongelmia rantautumisen kanssa. Parempi siis tyytyä teollisuusmaisemiin ja olla tyytyväinen että vettä on tarpeeksi kölin alla.

Tänään on löysäilty ja otettu rennosti, luettu ja pelailtu.. Huomenna tuuli kääntyy hetkeksi lounaan sijasta länteen ja tippuu 15 metrin sijasta 5-10m/s. Tämä tarkoittaa sitä, että huomenna matkan olisi tarkoitus jatkua Saksaan Rügeniin, jonka olen kuvien perusteella nimennyt Itämeren PhiPhiksi :D saapi nähdä mitä huominen tuo tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti