sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

The land was created to provide a place for boats to visit

Aika vähän on oltu paikallaan. Tämän päivän legimme oli aiempaan verrattuna tosin vain 60 mailia. Lähdimme Den Helderistä aamulla kympiltä nousuveden aikaan. Väijyimme myötävirtaa ja sen myös saimme; S:llä vilkkui Dominosin pizzojen kuvat dollarinomaisesti silmissä. Vauhti piti kuulemma pitää tasaisesti yli 6 solmussa jotta pizzaskootteri kerkiää tuomaan meille pizzaa laiturille. Koko hommaan oli jo tutustuttu netin välityksellä, oli alennuskoodit ja kaikki :D

GPS nopeus näytti tasaista 7-9 solmua. Meillä oli muutamia päänahkoja (ohitettava alus) edessä, ja lopussa ne oli jo takana ;) aika kuumana skuuttikädet kävivätkin alussa, ja parhaimpia isonpurjeen twistejä haettiin jopa kirjallisuudesta asti oppaaksi. 
Kuvassa taustalla yksi päänahoista.

Keli oli pilvinen, mutta silti aurinko vilautteli naamaansa aina jonkun pilven raosta. Puolet matkasta meillä oli tiukka kryssikulma, kunnes jossain vaiheessa tuuli heitti taakse ja myötäiseksi, niin kuin sääennusteet olivat lupailleet. 

Suuntasimme siis Pohjanmeren NYC:n eli Den Haagiin. Kaupunki oli vaikuttavan näköinen mereltä päin katsottuna isoine rakennuksineen. 
Lopussa meillä oli vastavirta ja tuntui, kuin koko kaupunki uisi karkuun sitä myötä kun me etenimme.

Matkalla tutustuimme myös jo Englannin eteläkärjen karttaan sekä satamiin, ja harjoittelimme Lontoon puhelinkoppikuvausten poseja :D 
Sitten alkoi satamamanööverit... Mutta before that, let us take a selfie!
Saavuimme Den Haagiin klo 22. Satamaan piti soittaa veharilla satamaan sisään tullessa ja kysyä lupaa satamaan tuloon. Lupa myönnettiin.

Scheweningen Den Haagin satama oli valtava ja sinne oli eksynyt muutama muukin.
Saimme kylkkäripaikan Saksalaisen veneen vierestä. Huomenna tutustumme kaupunkiin ja odotamme ystäviemme saapuvan luoksemme.
3 kommenttia:

  1. :D myöhemmät jaksot kertovat lisää, mutta after all, Dominosin pizzoja on syöty koko tämä päivä =] /J

    VastaaPoista